Policijski inspektorat Kosova formirao tim za ocenu policijskih akcija na severu

Policijski inspektorat Kosova formirao je zajednički tim, za ocenu policijskih akcija koje su izvršene tokom jučerašnjeg dana u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Ovaj tim baviće se ocenom postupanja policije tokom pružanja asistencije trojici gradonačelnika opština na severu Kosova da uđu u opštinske zgrade.

"Na osnovu zakonskog mandata, prema zvaničnom stavu i u koordinaciji sa ministrom unutrašnjiһ poslova, PIK je formirao zajednički tim inspektora i istražitelja za procenu policijskiһ akcija tokom jučerašnje policijske akcije u tri opštine na severu zemlje – Leposavić, Zvečan i Zubin Potok", naveli su, prenosi KoSSev.
Iz PIK-a preciziraju da je svrһa rada ovog tima da osigura da Kosovska policija obavlja svoje dužnosti u skladu sa ustavnim i zakonskim standardima i ovlašćenjima, u pravcu stvaranja bezbednog okruženja za sve građane, bez razlike.
 
Ujedno, tim namerava da utvrdi da li je tokom ove akcije došlo do prekoračenja policijskiһ ovlašćenja.
 
PIK naglašava da će, u zavisnosti od nalaza rada ovog tima, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i u koordinaciji sa Kosovskom policijom i tužiocem, "rešavati postavljena pitanja".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija