U Nišu privedeno 11 osoba zbog pranja novca

Pripadnici niške policije uhapsili su 11 osoba zbog postojanja sumnje da su pranjem novca stekle protivpravnu imovinsku korist veću od 94 miliona dinara.
U Nišu privedeno 11 osoba zbog pranja novca
Foto: 021.rs

Uhapšeni su: V.A.(45) odgovorno lice PD "Il capo" Ražanj, M.К. (57) odgovorno lice PD "Becchini" doo Niš, V.A. (32), LJ.A. (56), S.I. (30), N.К. (40), A.R. (41), V.V. (56), LJ.M. (54), D.S. (29) i D.LJ. (31), dok se za dve osobe traga, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Кako se sumnja, V.A, M.К. i još jedna osoba za kojom se traga su od aprila 2021. do decembra 2022. godine izvršili prenos gotovog novca u ukupnom iznosu od 94.698.590 dinara, sa znanjem da ta imovina potiče od kriminalne delatnosti, u nameri da prikriju ili lažno prikažu nezakonito poreklo imovine.

Oni su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru angažovali nekoliko osoba kako bi izvršili prenos manjeg dela novca, u iznosu od 7.541.000 dinara sa računa poslovnih društava "Lukić-komerc" iz Niša, "Il capo" iz Ražnja i "Becchini" iz Niša, na tekuće račune osumnjičenih fizičkih lica.
 
Takođe, oni su se sa navedenim fizičkim licima dogovorili da im za tu uslugu isplate naknadu u gotovini u određenom iznosu, zahtevajući od njih da izvrše podizanje novca u gotovom, što su oni i učinili na bankomatima i blagajnama, a koji su im u gotovom vraćali.
 
Кako se sumnja, V.A., M.К. i još jedna osoba za kojom se traga izvršili su prenos većeg dela novca, u iznosu od 87.157.590 dinara sa tekućih računa svojih privrednih društava na svoje privatne tekuće račune i zatim izvršili podizanje u gotovom, te su celokupan iznos tako podignutog novca u iznosu od 94.698.590 dinara, držali i koristili za svoje potrebe sa znanjem da je taj novac stečen kriminalnom delatnošću.
Osumnjičenom V.A. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok će ostali uhapšeni, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Oto

    28.05.2023 21:24
    A kada će se privesti sns članovi koji isplaćuju dnevnice za izbore i za odlaske na mitinge. Za to nikome ništa, postoje fotografije i snimci a tužilaštva ćute.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.