Vučić čestitao Erdoganu i pozvao ga da ponovo poseti Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je izbornu pobedu predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i poželeo mu uspeh u obavljanju odgovorne dužnosti.

"U svoje i u ime građana Srbije, upućujem vam srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Turske, sa željom da i u ovom mandatu ostanete posvećeni daljem razvoju vaše zemlje i dobrobiti njenih građana", navodi se u čestitki.

"Poverenje naroda sobom nosi najveću odgovornost za svakog državnika, pogotovo kada je stečeno tokom brojnih izazova, koje su nam svima donele prethodne teške godine i okolnosti na globalnom planu", napisao je.
Vučić je istakao da je za Srbiju Turska izuzetno važan partner, ne samo u oblasti ekonomskih i bilateralnih odnosa, već i na međunarodnoj političkoj sceni. 
 
"Nadam se da ćemo pored postojećih velikih projekata, zajedno raditi na novim poduhvatima koji će ubrzati snažan razvoj celog regiona, zbližiti ljude i povezati ekonomije na dobrobit svih naših građana", naveo je predsednik Srbije.
 
"Kao pouzdan i ozbiljan partner Turske na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje odlučno opredeljena da posvećeno radi na daljem širenju i jačanju naših odnosa, zasnovanih na uzajamnom razumevanju i uvažavanju, kao i iskrenim prijateljskim vezama sa turskim narodom. Još jednom vam čestitam na izboru, uz poziv da ponovo posetite Srbiju, kako bismo nastavili zajednički da gradimo bolju budućnost za naše građane", napisao je Vučić.
  • Marko

    29.05.2023 12:25
    Murat
    Naravno, jer svi oni koji podrzavaju neprijatelje Srba u okruzenju su njegovi prijatelji.
  • pbg

    28.05.2023 22:17
    kao da su istu skolu jahanja ucili, jako lepo, pusa
  • ...

    28.05.2023 21:33
    Mozes da cestitas u svoje ime, nemoj u moje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.