Kurti: Protesti gomile ekstremista u režiji zvaničnog Beograda

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da na severu Kosova nisu bili organizovani mirni skupovi, iako je bilo i mirnih demonstranata, već "protesti gomile ekstremista u režiji zvaničnog Beograda".
Kurti: Protesti gomile ekstremista u režiji zvaničnog Beograda
Foto: Beta/AP

"Srpski nacionalistički, šovinistički i prokremaljski grafiti sa maskiranim ekstremistima koji gađaju, vandalizuju i napadaju sve šta nije srpsko, glavni su pokazatelj motiva nasilnih akcija", saopštila je vlada Kosova.

U vladinom saopštenju posle sastanka Kurtija sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu, naglašeno je da nasilne akcije svi moraju najoštrije da osude.

"Informišući sagovornike o situaciji na severu i današnjim dešavanjima, Kurti je istakao značaj i potrebu za deeskalacijom situacije, te izrazio spremnost da radi sa državama Kvinte na tom cilju", piše u saopštenju.
 
Sagovornici su se "složili da održavaju blisku komunikaciju u narednim satima i danima".
  • Vlada

    30.05.2023 09:51
    @Crnogorac NS

    Šta su ti to "pravoslavne države", budalo? Pa vi litijaši se prvi ni o čemu ne biste mogli dogovoriti sa kolegama iz drugih plemena, a ne da vas neko normalan ferma.
  • Crnogorac NS

    30.05.2023 09:17
    Albanija sa svih strana okružena Pravoslavnim državama, i tih malo Albanaca bez i jednog srodnog naroda u okolini , a ima ih jedva 2 miliona na Balkanu, decenijama prave problem i oni se kao nešto šire ?!? Jasno je da ih Britanija i Amerika veštački drže na aparatima i da Albanci nisu sposobni ništa sami, a vidimo da ni uz tu pomoć nisu mnogo sposobni. Jednostavno Albanaca je malo, nemaju ni jednog srodnog naroda u Evropi, siromašni su, lenji, nikad nisu ratovali, i okruženi su sa 4 pravoslavne države Srbijom, Grčkom, Crnom Gorom i Makedonijom i bolje im je neka se smire.
  • C

    30.05.2023 09:07
    C
    U pravu je čovek! A toliko je učinio za AV i SNS još im na kraju dao Autobuse za Miting…i to mu je hvala! Raskidaj saradnju Kurti i teraj to u PM mi to trpimo godinama! Ali gotovo je i sa time!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.