SANU duboko zabrinuta i ogorčena zbog dešavanja na Kosovu

Izvršni odbor Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) izrazio je danas duboku zabrinutost i ogorčenost zbog najnovijih događanja i nasilja na Kosovu i Metohiji.
SANU duboko zabrinuta i ogorčena zbog dešavanja na Kosovu
Foto: Google maps
Kako se navodi u saopštenju, posebno su zabrinuti jer su u tom nasilju nad građanima srpske nacionalnosti učestvovali oni kojima su Ujedinjene nacije poverile da se nepristrasno staraju o obezbeđivanju mira i sigurnosti svih građana na Kosovu.
Istovremeno, SANU ukazuje da razlozi za najnoviju zategnutost nesumnjivo leže u potpunom prenebregavanju univerzalnih demokratskih načela i zbog toga što jedan broj značajnih međunarodnih činilaca očigledno prihvata rezultate nelegitiminih izbora u opštinama na severu Kosova, čije rezultate vlasti u Prištini pokušavaju na silu da implementiraju.
Akademija je apelovala na međunarodnu zajednicu da što pre preduzme korake da se obezbede elementarna demokratska i ljudska prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da osigura mir, bezbednost i normalan život za sve ljude koji tamo žive, navodi se u saopštenju.
  • zztop

    30.05.2023 20:52
    Sanu se ovim saopštenjem kandidira za vučićev pokret , ipak su oni poštena inteligencija...
  • 9

    30.05.2023 16:27
    Zbog dešavanja u BG
    Apsolutno nema potrebe da se oglašavaju , a pogotovo da se slučajno pridruže . Posle napada na kolegu Bakića i jednog nažalost pokojnog i drugog živog ćute ko zaliveni .U slučju plagijata navodnog doktora ni zucnuli nisu da se breg slučajno ne zakotrlja i na njihova vrata. Zaliveni dobrim honorarom i ideološkom pristrasnošću i odanošću vođi.
  • Maroder

    30.05.2023 15:47
    Dole SANU!! Napred VANU!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.