Opozicija se sastala sa načelnikom policije: Obećana bezbednost na protestu "Srbija protiv nasilja"

Narodni poslanici Miroslav Aleksić, Slavica Radovanović i Srđan Milivojević sastali su se sa načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem i načelnicima još šest policijskih uprava.
Cilj sastanka bio je da se dogovori bolja komunikacija i koordinacija sa pripadnicima policije radi prevencije neželjenih događaja na protestu "Srbija protiv nasilja", odnosno kako bi se sprečilo da provokatori, koji su bili prisutni i na prethodnom protestu, promene nenasilan oblik protesta, javlja N1.
Opozicioni poslanici, koji su i tehnički organizatori protesta "Srbija protiv nasilja", dobili su od načelnika beogradske policije Veselina Milića, ali i načelnika drugih policijskih uprava uverenje da će policija biti na ulicama tokom protesta i da će građanima biti omogućena mirna šetnja, kao i da za sada nema indicija da bi tokom protesta moglo doći do nasilja.
Praktično u isto vreme i na istom mestu za petak, kada se četvrtu nedelju zaredom organizuje protest "Srbija protiv nasilja", zakazan je još jedan protest "Stop nasilju nad Srbima sa Kosova i Metohije".
 
Opozicija smatra da je reč o provokaciji režima, ne bi li se u petak izazvali incidenti i sukobi u Beogradu.
 
Naime, na društvenim mrežama pojavio se poziv za protest istog dana nakon što je šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov u Skupštini Srbije najavio da će opoziciju juriti po ulicama.
 
Pomenuti protest počinje u petak u 17 časova ispred spomenika cara Nikolaja, a zatim je predviđen odlazak ispred Skupštine u 18 časova.
 
Zbog ovoga će tehnički organizatori protesta tokom dana doneti odluku da li će protest biti održan u petak kada je i planirano ili će biti pomeren.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija