Kovačević o ostavci u Odboru za kulturu: Zbog terora većine, čulo se i "Pijanduro, marš napolje"

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da je podneo ostavku na mesto predsednika skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje zbog "terora većine" od prvog dana.
"Sve je pretvoreno u prostor svađa i dezavuisanja poslanika opozicije na svaki način. Bilo je tu najbrutalnijih mogućih uvreda, negiranja predloga koji su bili vrlo kvalitetni i lišeni bilo kakvog stranačkog predznaka, a sve je kulminiralo situacijama zbog 'tačaka' koje su vrišteći tražile da budu na dnevnom redu", rekao je za list "Nova" Kovačević, koji je dramski pisac i reditelj.
Kako je istakao, "prosto, terorom većine sve je skidano s dnevnog reda" i "to je već bio znak da je tu, prosto, nemoguće bilo šta uraditi".
"A onda su usledile i salve primitivizma, pa se tako jedan od poslanika većine obraćao drugom poslaniku s rečima: 'Pijanduro, marš napolje'. To nije prostor u kojem sam se osećao komforno, niti situacija na koju sam navikao", naveo je Kovačević.
 
O ostavci u Odboru za kulturu i informisanje, Kovačević je pričao i pre nekoliko dana, o čemu više OVDE.
  • 70+

    01.06.2023 11:50
    Potpuno razumem gosp. Kovacevica:kada vidim kako nam Skupstina izgleda, i ko odlucuje kako cu ziveti, dodje mi da trazim ispisnicu iz drzavljanstva!
  • Pera Peric

    01.06.2023 11:50
    Vidi se da si DRAMSKI pisac i reditelj.
  • ovi

    01.06.2023 11:12
    esenesovci
    zvuce kao esesovci......!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.