Škole danas čekaju dopis ministarstva o kraju školske godine

Povodom odluke Vlade Srbije da se školska godina završi 6. juna, Ministarstvo prosvete je saopštilo da će danas školama biti prosleđen odgovarajući dopis.
Škole danas čekaju dopis ministarstva o kraju školske godine
Foto: 021.rs

Vlada je usvojila juče Zaključak kojim se školska 2022/23. godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna "i naložila Ministarstvu prosvete da preduzme radnje iz svoje nadležnosti u cilju njegove realizacije".

"Ministarstvo prosvete i školske uprave biće na raspolaganju upravama škola za pojašnjenja", dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je napomenulo da će o svim promenama u školskom kalendaru, škole obavestiti roditelje i učenike putem redovnih kanala komunikacije.
 
Vlada Srbije je juče saopštila da je, zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna za učenike koji to žele.
 
"Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost", piše u saopštenju Vlade.
  • @Maca

    02.06.2023 13:17
    Poštovana gospođo, po ovome se škola zatvara dve nedelje ranije. Ko tu malu decu za koju ste zabrinuti čuva posle 20. juna pa do septembra? Škola treba da služi za čuvanje dece?
  • Planina Vlasti

    02.06.2023 10:51
    @Стефан
    "mudra odluka" = deca na raspustu => ne idu na proteste, roditelji vikendom na selu.
  • @Стефан

    02.06.2023 10:50
    Stašo, ... ti li si ... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.