Kurti: Uklanjanje "nasilne rulje" put ka smirivanju tenzija - do novih izbora

Premijer Kosova Aljbin Kurti razgovarao je sa više američkih zvaničnika, posle čega je na Tviteru pisao o mogućnosti održavanja novih izbora na severu Kosova.
Kurti: Uklanjanje "nasilne rulje" put ka smirivanju tenzija - do novih izbora
Foto: Beta/AP

Kurti je u četvrtak uveče objavio na Tviteru da je razgovarao sa američkim senatorima Krisom Marfijem, Pitom Riketsom i Džin Šejhin, kojima je zahvalio na podršci Kosovu.

"Uklanjanje nasilne rulje ispred zgrada opština i puna primena Briselskog sporazuma su put ka deeskalaciji do održavanja novih izbora", naveo je Kurti.

On je nove izbore u četiri opštine na severu Kosova spomenuo i u prethodnom tvitu, u kojem je naveo da je telefonom razgovarao sa zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džonom Fajnerom.
 
"Zahvalio sam mu se zbog poziva i obavezao se da ću raditi na smirivanju situacije", napisao je Kurti  i dodao da hitan prekid nasilja "koje sponzoriše Beograd" mora da prethodi novim izborima.
  • Veternik

    02.06.2023 14:57
    Smeniti Vučića i biće mirno na Kosovu i Metohiji, jer će se poštovati 1244 rezolucija. Vučić je 1244 sakrio od Srba . OstAVka , svi u subotu na protest
  • Mučenik

    02.06.2023 14:15
    ZLOĆINOM PROTIV "RULJE"
    Мезимче Запада Аљбин Курти послао своју „крвничку руљу“ на челу са собом да уништи Србе на Северу Космета. Он је полтрон и увлакач Западу, поготову САД, уради све што мисли да уради без последице по себи и његовој злочастој полицији. Докле ће те чувенесветске демократе у XXI веку допуштају неком нечовеку да се понаша према једном делу територије и његовом становништво, као у робовласничком друштву. Уместо нападани народ да ради и ствара добра, мора да чува себе и територију од напада злоћинаца подржаних од стране САД, НАТО, КВОР итд. Народу желим победу и враћање људске и хумане вредности. Браћо Руси где сте?
  • MileBukovac

    02.06.2023 11:46
    Čitam ovog Kurtija pa se prisetim one slike kako neki avganistanci trče za američkim avionima ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.