Hapšenja u Novom Pazaru: Nameštali diplome medicinskih sestara u srednjoj školi

Osam osoba uhapšen je zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama sa izdavanjem diploma srednje stručne spreme u okviru Srednje škole "Nikola Tesla" u Novom Pazaru.
Hapšenja u Novom Pazaru: Nameštali diplome medicinskih sestara u srednjoj školi
Foto: 021.rs

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem policija je uhapsila J. A. (37) odgovorno lice "Centra za obrazovanje i stručno osposobljavanje" DOO Jagodina, B. D. (49) odgovorno lice Srednje škole "Nikola Tesla" iz Novog Pazara, kao i A. D. (53) faktički odgovorno lice navedene škole.

Takođe, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, uhapšen je I. S. (71), odgovorno lice Srednje škole "Nikola Tesla" iz Novog Pazara, dok se S. A. (42), M. A. (37), A. Đ. (38) i S. P. (31) terete za falsifikovanje isprave, a za isto krivično delo krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv pedesetpetogodišnje i dvadesetsedmogodišnje ženske osobe.

Kako se sumnja, J. A. je u toku 2021. i 2022. godine, korišćenjem svog dugogodišnjeg poslovnog i prijateljskog odnosa, osumnjičenima B. D. i A. D. dala obećanje upisa novih učenika u Srednju školu "Nikola Tesla" iz Novog Pazara, da oni posreduju kod I. S. da učenici S. A., M. A., A. Đ., S. P., kao i dve ženske osobe starosti 55 i 27 godina, bez ispunjavanja uslova propisanih zakonom, steknu diplomu srednje stručne spreme, obrazovnog profila medicinska sestra - tehničar i medicinska sestra - vaspitač.
 
I. S. je, kako se sumnja, po nalogu B. D. i A. D. svojim potpisom overavao kao istinite zapisnike o polaganju ispita, svedočanstva i diplome za navedene učenike, iako je znao da oni ne ispunjavaju uslove propisane zakonom, na koji način im je pribavio korist u vidu sticanja diplome srednje stručne spreme.
 
S. A., M. A., A. Đ.,S. P., kao i još dve osobe starosti 55 i 27 godina su, kako se sumnja, tako nabavljene diplome imali nameru da upotrebe, iako su znali da ih nisu stekli na zakonit način.

Osumnjičenima J. A., B. D., A. D. i I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će S. A., M. A., A. Đ. i S. P., uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  • Jovan

    03.06.2023 13:39
    E te kozmeticarke i frizerke koje subkupovale diplome medicinske skole,sada su u bolnici nadredjene mojoj supruzi,koja radi vec 22 godine kao med. sestra.
  • YYY

    02.06.2023 15:10
    Tu "školu"su "završavali"kandidati iz cele Srbije, ne samo sa teritorije i okoline Novog Pazara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.