Uhapšen vozač automobila koji se sudario sa autobusom punim dece iz Futoga na ekskurziji

Saobraćajna nezgoda u Šapcu u kojoj je povređeno desetoro dece iz Futoga i vodič dogodila se kada su se sudarili autobus i "golf" kojim je upravljao muškarac (77).
Uhapšen vozač automobila koji se sudario sa autobusom punim dece iz Futoga na ekskurziji
Foto: 021.rs

Prema prvim informacijama, vozač "golfa" je preko pune linije skretao u pravcu benzinske pumpe kada je na njega naleteo autobus, preneo je Telegraf.

Vozač "golfa" je uhapšen i uz krivičnu prijavu za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja biće saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Inače, desetoro dece i vodič imaju lakše povrede posle sudara autobusa i automobila u Šapcu.
 
Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziju u Tršić sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. U šabackoj bolnici kod desetoro dece i vodiču konstatovane su lakše telesne povrede.
 
Neszgoda se dogodila oko 9.20 časova. Uviđaj je završen, a nakon popravke autobusa deca se vraćaju kući.
U autobusu je bilo 79 đaka i vodič.
 
Uviđaj je obavio tužilac Osnovnog javnog tužilaštva.
  • Ilija Gromovnik

    20.06.2023 17:58
    Moj otac sada ima 75 godina. Kada se penzionisao sa 65 sam se odrekao i vozacke i volana. Sam je bio svestan da vise ne moze da vozi, ne zbog losih refleksa vec zato sto ima pomereno vidno polje i problem sa prelazima svetlo-mrak.
  • TBL

    03.06.2023 17:55
    Ja sam ocu jedva oduzela ključeve i to tek kad smo se zakačili i kad sam rekla da moje dete neće voziti jer je postao opasnost u saobraćaju. Pre toga imao tri šloga od čega jedan za volanom, ali jedva smo mi njega sprečili da vozi. Nije govorio sa mnom dva meseca, sećam se. Ne vozi odavno, ali auto još trune u garaži jer neće da ga proda :)
  • Archer

    03.06.2023 17:11
    A pojas za decu
    Da li su deca imali sigurnosne pojaseve ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija