Vučić ponovio da "ne da" Gašića i poručio: Svaki dan dobijam pretnje smrću, ubijte me već jednom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada ne bi podržao smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.
"On je jedan od najboljih od nas. Niko u svetu ne bi optužio policiju i državno rukovodstvo zbog masovnih ubistava. To će ući u istoriju beščašća", rekao je Vučić novinarima. 
Vučić je rekao da je njegov posao da trpi čak i "ogoljene pretnje smrću", navodeći da je na jučerašnjem protestu "Srbija protiv nasilja" "nošena lutka obešenog predsednika".
"Moj posao je da trpim takve svinjarije i gadosti jer sam presednik države. Ne znam da li se to goni po službenoj dužnosti", rekao je Vučić.
 
On je dodao da su ispunjeni zahtevi protesta o smeni ministra prosvete Branka Ružića, kao i o ukidanju rijalitija.
 
"A njihov rijaliti ne spominju? Traže nešto i u vezi sa REM-om, ali ne razumem šta hoće. Mislite da će moj duh da slome što mi prete ubistvom? Dvesta puta takve prijave dnevno dobijam. Ajde, učinite to već jednom, olakšajte mi", rekao je Vučić.
 
Još jednom je istakao da prelazne vlade neće biti, a da je za izbore spreman.
 
Podsetimo da ovo nije prvi put da je Vučić rekao da ne da Gašića. Ostavka ministra policije je jedan od zahteva protesta "Srbija protiv nasilja", a Vučić je nedavno poručio opoziciji da joj nikad neće biti ispunjen taj zahtev.
 
"Nikada im neće biti ispunjen zahtev za Batu Gašića jer je besmislen, čovek nije kriv i sve ubice je pohapsio, mi nismo tu da ispunjavamo hirove", rekao je Vučić na televiziji Pink.
 
Na to je reagovao i Novi policijsko-sindikalni savez koji je u otvorenom pismu Vučiću poručio da po Ustavu nema pravo da javno štiti ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.
 
"Gospodine predsedniče, građani Srbije traže da im kažete, u kom svojstvu i kojoj poziciji Vi javno govorite da ne date Gašića kao ministra policije? Da li ste svesni da Vaša ni Ustavna, a ni zakonska ovlašćenja ni u kom slučaju ne daju Vam za pravo da javno govorite da ne date Gašića? Da li ste svesni da činite još jedno krivično delo, a to je trgovina uticajem, pored standardnih, zloupotrebe položaja i zloupotrebe poverenja građana", navedeno je u otvorenom pismu novog policijsko-sindikalnog saveza.
  • pape

    05.06.2023 11:23
    da daaa
    Daćeš ti i njega i sebe, ne brini, i sve ostale tvoje vazale.
  • Marta

    05.06.2023 01:18
    Bolesno!
    Bolesno, bolesno, bolesno! Nakon svih tragedija u proteklih mesec dana i vise porodica k9je su za uvek zavijene ucrno, ovaj covek i dalje prica samo o sebi!
  • 9

    04.06.2023 20:34
    Izađi iz moje čaše
    Izađi iz mišje rupe
    ,jer hoću da se smirim .
    ....
    Jer hoću da te zabravim ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.