"Kreni-promeni": Ukidanje Zadruge "na reč" Željka Mitrovića je prevara građana

Pokret "Kreni-Promeni" reagovao je na izjavu Aleksandra Vučića da je ispunjen jedan od zahteva protesta - ukidanje rijalitija na televiziji Pink.
Kako navode u ovom pokretu, to je najobičnija prevara.

"Reč je o rijalitiju Zadruga koji se isticao promovisanjem nasilja, ali koji se sada redovno završava kako je i planirano. Ono što je potrebno uraditi jeste ograničavanje rijalitija zakonskim putem, a ne nekakvim privatnim dogovorom 'na reč' sa Željkom Mitrovićem", poručuju u saopštenju. 

Iz "Kreni-Promeni" podsećaju da se u Skupštini Srbije već četiri godine nalazi predlog zakona kojim se traži ograničavanje rijaliti programa i uvođenje pola sata kulturnog programa za decu i pola sata programa za maloletnike, čime se deci i adolescentima ističu pozitivne vrednosti. 
 
"Taj predlog zakona koji je putem narodne inicijative podnelo preko 36.000 građana možemo, kao zvanični predlagači modifikovati, s obzirom da su se promenile okolnosti od njegovog podnešenja, ali ukidanje rijalitija putem zakona je jedini ustavni i pravni put", dodaju u "Kreni-Promeni". 
 
Ističu da je ukidanje rijalitija na reč prevara građana. 
 
"Imamo i iskustvo u vezi sa protestima oko Rio Tinta, vlast je donela odluku da se ovaj projekat stopira, ali je vidljivo da ona nastavlja da lobira za ovu kompaniju i da kroz medije stalno najavljuje kako će promeniti odluku, istovremeno, ponovo ignorišući predlog zakona koji je putem narodne inicijative predat Skupštini Srbije", zaključuje se u saopštenju.
  • Војо

    06.06.2023 10:07
    Будаласта идеја да се неке серије, емисије,... гасе због тога што се појединим "моралистима" не свиђају. Имате господо даљински па промените програм.
    Такође, а у циљу културног прочишћења нације, пробајте прво да своје деловање на ниво културног и прихватљивог.
    Ви сте крш нашег друштва.
  • Ćira

    06.06.2023 09:28
    Ukidanje realitija
    Da li ćemo sad nakon "ukidanja realitija" moći da pratimo suđenja "Belivukovom klanu, Jovanjici,prisluškivanju Šefa, atentatimaa...?!
  • IZDROGIRANI JULOVAC

    06.06.2023 01:40
    Dvostruki AV tast
    Kada je tako familija može slobodno da gazi svakoga na putu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija