Tadić: Opasna izjava Vučića o ubistvu njega, brata i dece čiji će se "grobovi boriti protiv ustaša"

Navodna izjava Aleksandra Vučića o tome da ako njega ubiju, iza njega ostaje njegov brat, a ako ubiju brata, da ostaju njegova deca i da će se njihovi grobovi "boriti protiv ustaša", neprimerena je.
Tako ocenjuje predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, koji ističe da su takve izjave opasne u svakoj prilici, a posebno nakon masovnog ubistva dece u školi na Vračaru.
"Zato je neophodno da Vučić odmah obavesti javnost da li su ovi navodi istiniti. Međutim, čak i ako ih demantuje, niko u zemlji potpuno kontrolisanih medija ne može poverovati da bi se režimski mediji usudili da ovako nešto objave bez njegove dozvole", naveo je Tadić u saopštenju.
Ocenio je da je "krajnje zabrinjavajuće" da provladini mediji objavljuju takve izjave u trenutku kada se građani Srbije bore protiv nasilja, a da takve izjave samo podižu tenzije u društvu i uznemiravaju javnost.
 
"Takođe je nejasno o kakvim ustašama govori u toj izjavi i koga naziva ustašama. Apsolutno nije normalno da se predsednik države obraća na ovakav način i da govori kao da je predstavnik nasledne monarhije, a ne predsednik republike. Krajnje je nenormalno govoriti ili nalagati objavljivanje navodnih izjava o tome da će se grobovi dece boriti sa njegovim političkim protivnicima", kazao je Tadić.
 
Prema njegovim rečima, te objave zahtevaju reakciju relevantnih institucija, ali i celokupnog društva "koje se na takav način uvodi u patologiju".
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju je na sastanku s premijerkom Anom Brnabić i najužim krugom saradnika izjavio da je "spreman da pogine, ali da neće prepustiti vlast bez izbora", što je prenelo više medija.
  • Сеновић

    06.06.2023 11:37
    Да ли ће икада Срби више владати својом земљом
  • Gospodine

    06.06.2023 07:15
    Tadicu
    Vi, sa iskustvom koje imate, o tome kako uspeva ta strasna mreza duboke i okostale zlom drzave, sa spregama koje poseduje i sa koriscenjem nauke koja je uprljala ruke i koja dopire do samog dna dna i unistava sve sto postavi za metu, bilo lazima, bilo poluistinama, bilo isforsiranim istinama uz najjeziviju Gebelsovsku propagandu - Vi i Vase ucesce u javnom zivotu su neophodni u vremenu koje dolazi da se po ko zna koji put ne bi vrtelo i ponavljalo isto i da bismo konacno izasli iz vesticjeg vrzinog kola ponavljanja istorije!
  • Gordana

    06.06.2023 05:59
    Tadic
    Tadic je mala.beba za vucica.Nije bilo dobro,ali se ipak milimetarski islo napred.Pod danasnjima smo se unazadili najmanje 50 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.