POKS o Vučićevoj izjavi da će ga naslediti brat ako ga neko ubije: Dinastija nema pravo na presto

Pokret obnove Kraljevine Srbije reagovao je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će ga naslediti brat ukoliko neko njemu oduzme život.
POKS o Vučićevoj izjavi da će ga naslediti brat ako ga neko ubije: Dinastija nema pravo na presto
Foto: 021.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da neće pristati ucene.

"Ako mene ubiju, iza mene ostaje moj brat Andrej. Ako ubiju moga brata, ostaje moj sin Danilo. Ako ubiju moga sina, ostaje moja ćerka Milica. Ako ubiju i nju, moju ćerku, ostaje moj sin Vukan... I grobovi naši boriće se protiv ustaša", poručio je Vučić.

U POKS-u reaguju saopštenjem u kojem stoji da "Srbija ima samo jednu legitimnu dinastiju, a to su Karađorđevići", te da "Vučići nemaju nikakvog pravo da pretenduju na presto, ako Srbija bude monarhija".
 
Po rečima predsednika POKS-a Vojislava Mihailovića, Vučićeva izjava potvrđuje da on za sebe smatra da je "vlada Srbije, a ne njen predsednik".
 
"Ako je namera predsednika da obnovi Kraljevinu Srbiju, koja je nasilno, nelegalno i protivustavno ukinuta 1945. godine, mi to pozdravljamo, ali nikako ne pristajemo da Vučići zamene dinastiju Karađorđević. Karađorđevići su zaslužni za oslobođenje Srbije od petvekovnog ropstva pod Turcima, za vraćanje Kosova i Metohije i Raške oblasti u sastav Srbije, a dinastija Vučić nema apsolutno nikakve zasluge, osim što je odgovorna za kapitulaciju prihvatanjem protivustavnog francusko-nemačkog sporazuma i predaju dela teritorije Srbije u ruke Albancima", naveo je Mihailović.
  • SNS

    06.06.2023 07:32
    BOT
    POKS=SNS . Do juče ste bili u koaliciji sa nama. Prodane ste duše ali ne dovoljno. Morate raditi na sebi više. Odnosno za nas ,za Kralja Aleksandra Vučića .
  • Bezelbub

    05.06.2023 23:48
    Ko li tek njima trese kavez?
  • Liman

    05.06.2023 19:34
    Istorija
    Da se gospoda iz POKS-a zanimala za istoriju koliko i za funkcije, mozda bi i znali da njihov prestolonaslednik nije legitimni prestolonaslednik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.