Tužilaštvo traži dve godine zatvora za urednika "Tabloida" Milovana Brkića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu optužni predlog protiv glavnog urednika "Tabloida" Milovana Brkića (66) koji se tereti za pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.
Tužilaštvo je predložilo sudu da ga oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora od dve godine.
Takođe je predložilo da mu sud produži pritvor zbog opasnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.
U optužnom predlogu se navodi da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni "8. maja, oko 18 časova, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, tokom protesta Srbija protiv nasilja, u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja Republike Srbije, pozvao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, svrgnu najviši državni organi i njihovi predstavnici, odnosno Narodna skupština i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić".
 
Podsećamo da je Brkića policija privela 8. maja, nakon pretnji i uvreda koje je on u video snimku s protesta građana izneo na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • Progon !!!

    06.06.2023 07:11
    političkih protivnika !!!
    Verbalni delikt, ovo je progon Brkića kao političkog protivnika !! Ali Vučićeva snaga je mala, nema on mnogo mesta u zatvorima, a ostalo je još 6 miliona napolju koji će da ga sruše !! A ni policija ni vojska ga više ne simpatišu zato pokušava da se zaštiti sa onom Sns paravojskom sa 2000 evra platom, a njih namiruje poskupljenjem struje građanima. Ništa Vučića neće spasiti ide iz greške u grešku. Gotov je
  • Promena pravila bez

    05.06.2023 21:52
    Evo zašto nije uredu iako sam protiv nasilja - zato što su takve poruke bile stalno decenijama i nije uredu sa se odjednom (!!!) primenjuju drugačija pravila BEZ UPOZORENJA
  • Tea

    05.06.2023 18:45
    Ako se borimo za civilizovanu, modernu i evropsku drzavu, onda ce odgovarati. Sve suprotno tome, jasno da su sistem i drzava uruseni skroz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija