Zamenik glavnog urednika magazina Tabloid: Brkić započeo štrajk glađu u zatvoru, lošeg je zdravlja

Novinar Milovan Brkić, koga je Više javno tužilaštvo (VJT) optužilo za pozivanje na nasilno rušenje ustavnog uređenja, započeo je danas štrajk glađu u Okružnom zatvoru u Beogradu.
Zamenik glavnog urednika magazina Tabloid Predrag Popović rekao je da se Brkić odlučio na štrajk glađu jer protiv njega ne postoji nijedan dokaz ni svedok da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.
"Brkić je veoma lošeg zdravstvenog stanja i njemu je potrebna svakodnevna lekarska nega koju u zatvoru nema. Optužni predlog koji je juče podnelo VJT nisu dobili ni Brkić ni njegov advokat. Veštačenje svih predmeta koje je policija prilikom hapšenja oduzela Brkiću je završeno i utvrđeno je da u njima nema ništa sporno. Ne postoji nijedan razlog da Brkić bude zadržan u pritvoru", rekao je Popović.
Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv vlasnika magazina Tabloid Milovana Brkića (66), a osumnjičen je za krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.
 
Tužilaštvo je u optužnom aktu predložilo sudu da okrivljenog oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora od dve godine, ali i da mu produži pritvor zbog opasnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.
 
Tužilaštvo je navelo da postoji opravdana sumnja da je Brkić 8. maja 2023. oko 18 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu tokom protesta "Srbija protiv nasilja" pozvao da se silom promeni ustavno uređenje Srbije, svrgnu najviši državni organi i njihovi predstavnici, odnosno Narodna skupština i predsednik države Aleksandar Vučić.
  • I treba

    06.06.2023 22:17
    naravno
    I treba da je u zatvoru, ako ni zbog čega drugog, onda zbog miliona notornih laži koje je godinama plasirao.
  • Pera Doroslovacki

    06.06.2023 18:18
    3N
    Izdrzi Brkicu !!!!!
  • Joka

    06.06.2023 18:10
    Ufuf
    Jadan čovek ,nek se pobuni marinika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.