MUP tvrdi: Savković jeste nosio transparent s lutkom obešenog Vučića, nije reč o fotomontaži

Boško Savković nosio je transparent sa lutkom "obešenog predsednika" i nije u pitanju nikakva fotomontaža, tvrde u MUP-u.
Policijski službenici u odgovoru Insajderu navode da su utvrdili da je na protestu "Srbija protiv nasilja", održanom 3. juna, ispred Narodne skupštine, Savković zaista nosio je transparent sa lutkom obešenog predsednika.
Posle privođenja Savkovića, na društvenim mrežama objavljene su dve fotografije - jedna na kojoj se vidi Savković koji nosi transparent, ali bez lutke "obešenog predsednika" i druga fotografija na kojoj se ne vidi Savković, ali se vidi transparent sa lutkom. Zbog toga je Insajder obe fotografije poslao MUP-u Srbije sa pitanjem da li su proveravali i utvrdili da je fotografija sa "obešenom lutkom" original transparent. U odgovoru MUP navodi:
"Operativnim radom policijski službenici su utvrdili da je na protestu održanom 03.06.2023. godine ispred Narodne skupštine Republike Srbije nošen pomenuti transparent sa lutkom".
 
Kako je ranije izjavila ćerka pisca i novinara Boška Savkovića, transparent se i dalje nalazi kod kuće, i nemaju nikakve veze sa lutkom.
 
Iz MUP-a tvrde drugačije.
 
"Sporni transparent policijski službenici su uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima oduzeli od muškarca starosti 61 godinu koji mu je, kako se sumnja, dao B. S. nakon završenog protesta", stoji u odgovoru MUP-a.
 
Takođe, Savkovićeva ćerka Emilija izjavila je i da su se četvorica muškaraca pojavila kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje. Kaže da se nisu legitimisali.
 
Na pitanja MUP-u da li je ova tvrdnja istinita, odgovorili su da nije.
 
"Policijski službenici su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu otišli u stan B. S. i pre ulaska u stan su se legitimisali", navode.
Iz MUP-a dodaju da je u toku identifikacija ostalih lica koja su nosila sporni transparent.
 
Inače, pisac i novinar Boško Savković priveden je u nedelju i određeno mu je mesec dana pritvora.  Tereti se da je izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju je izneo svoju odbranu.
  • Logi

    07.06.2023 12:57
    transparent je "nošen"
    a ko ga je nosio?
  • Mina

    07.06.2023 12:50
    Pogledajte proteste u Americi i u Evropi,tamo se nose giljotine sa glavama politicara na vlasti i nikome ne pada na pamet da hapsi te ljude.Samo u totalitarnim rezimima se hapsi na osnovu neke lutke,pri tom niko nikad nije napao fizicki Vucica,ni jedan jedini pokusaj napada na njega.
  • gradjanin

    07.06.2023 12:44
    da li je u zatvoru?
    Protiv nasilja sam u bilokom obliku.

    Ali da bidemo precizni, da li je saslusan na policije gosp. predsednik ko je javno priznao da znao za nezakonitog rusenja Savamale?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija