Dečaka izujedao pas u Vlasotincu i otkinuo mu deo uveta, saslušan vlasnik životinje

Policija je saopštila da je u Vlasotincu uhapšen B. M. (43) iz ovog mesta jer se sumnjiči da nije adekvatno obezbedio svog psa koji je izašao na ulicu i napao devetogodišnjeg dečaka.
Dečaka izujedao pas u Vlasotincu i otkinuo mu deo uveta, saslušan vlasnik životinje
Foto: Pixabay
On je priveden nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, dok je povređeno dete zbrinuto u Univerzitetsko-kliničkom centru u Nišu.
Osumnjičeni je izneo odbranu pred javnim tužiocem. Nakon saslušanja određena mu je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima, pišu Novosti.
Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu je saopštilo da će u najkraćem roku preduzeti dokazne radnje, ispitati svedoke i obaviti veštačenja, i doneti odluku po podnetoj krivičnoj prijavi.
 
Prema nezvaničnim informacijama, dečak je povređen pre nekoliko dana kada ga je bez ikakvog povoda napao belgijski ovčar malinoa. On je dete, koje se sa drugovima igralo u parku, izujedao po telu i otkinuo mu deo uveta. Posledice su mogle da budu i teže da psa nije obuzdao vlasnik kome je životinja pobegla dok je ulazio u dvorište.
  • Слоба

    07.06.2023 17:23
    Слоба
    Ја сам Власник Пса који се заиста брине о њему! Шетња поводцем,корпом,обавезно чишћење измета,прегледи итд! Али ово је неопростиво заиста ипак су то Животиње и Мора се сносити сва Законска и Морална одговорност по садашњем Закону који је по мени и сувише благ и неприхватљив за овакав покушај Убиства! Није за сваког кућни љубимац и под хитно мењати Законе о томе!!!
  • Jovana

    07.06.2023 16:08
    Promena zakonodavstva
    Potrebno je menjati svest vlasnika pasa, a to je moguće samo kroz promenu zakonodavstva. Zakonom o dobrobiti životinja i Pravilnikom o načinu držanja pasa koji mogu predstavljati opasnost po okolinu ovaj segment je nedovoljno uređen. Treba sistem bazirati na prevenciji, a ne na reakciji i određenim merama koje se preduzimaju tek kad dođe do tragedije. Lično znam za mnoge izuzetno agresivne i nasilne pse koji uopšte kod nas nisu ni klasifikovani među rasama pasa koji se prepoznaju kao nasilni. Većina vlasnika opasnih pasa nažalost pridržava se propisa jedino u gradskoj sredini i to isključivo iz straha da če neleteti na komunalne policajce i da će biti udareni po džepu, a bez ikakve svesti i odgovornosti da njihov pas može izazvati tragediju. Zato na izletištima van gradske sredine možete videti sve te opasne pse ne samo bez brnjice, već i bez povoca. Tu je naša svest na nivou srednjeg veka nažalost, a lako je pogledati u civilizovanijim zemljama kako je to lepo uređeno. I kod nas treba promeniti zakone, jasno označiti kategoriju bezopasnih, dobroćudnih pasa koje svako može da čuva, za sve ostale pse potencijalni vlasnici najpre da prođu određenu edukaciju, dobiju licencu pa tek onda mogu da ih čuvaju. Inače naša svest ostaje i dalje primitivna, a često nakon ovakvih tragedija stvari ničim ne mogu da se poprave.
  • Vlada

    07.06.2023 14:58
    Još jedan krvavi incident "psi nisu za stan nego za dvorište" ekipe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija