Vučić: Jasno je da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore - ponovo pisao po kineskoj tabli

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je jasno da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore, ali nije naveo datum.
On je rekao da poziv opoziciji za razgovore još uvek stoji, a da će izbori biti raspisani "uskoro", ako se niko ne odazove.
 
Dodao je da je samo pitanje meseca kada će oni biti, a ukazao je na to da se, ukoliko premijerka Ana Brnabić podnese ostavku, mora ići na ubrzano raspuštanje Skupštine Srbije.
"Ona podnosi ostavku parlamentu i ja kao predsednik imam obavezu da u narednih 30 dana ponudim mandat za formiranje vlade. Kada se konstatuje da nema većine u Skupštini, moguće je da neko drugi napravi većinu, jer SNS neće želeti novi mandat, pošto smo mi zadovoljni radom Ane Brnabić", rekao je Vučić.
 
To znači, dodao je, da kada istekne mesec dana, počinju da teku ustavni rokovi od 45 do 60 dana.
 
"Mi smo spremni da se oko datuma izbora dogovoramo sa onima koji bi voleli neki gradske i opštinske, ali ne i neke druge", rekao je Vučić i ponovio da nema razgovora i pregovora oko formiranja prelazne vlade, jer nje nikada neće biti.

Vučić je najavio povećanje penzija i plata i ponovo pisao po kineskoj tabli.

On je izjavio da više od 1,6 miliona penzionera mogu očekivati veće penzije od 1. oktobra od 5,5 odsto, dok se od 1. januara 2024. godine očekuje sledeće povećanje od 14,6 odsto.
 
Vučić je na konferenciji za novinare najavio povećanje plata od 1. septembra od 5,5 odsto za prosvetne radnike, medicinske sestre i tehničare, dok od 1. decembra, eventualno od januara, mogu da očekuju dodatno povećanje od 10 odsto.
 
On je najavio da će cena hleba "Sava" biti spuštena sa 57 na 54 dinara, ukazujući da su o povećanjima plata i penzija razgovarali sa Međunarodnim monetarnim fondom, a pokušaće i da se sa MMF dogovore da u septembru ne poskupi struja, kako se izbegla niova poskupljenja.
 
Vučić je rekao i da je obezbeđeno 100 miliona evra za podršku majkama, koje će na svoje račune dobiti po 10.000 dinara za svako dete do 16 godina.
  • CHE

    08.06.2023 05:57
    Sledece obracanje....
    Da bi se sprecila inflacija i povecao stranacki budzet, ima za 3 dinara da pojeftini margarin, a za 5 kilo Matijevic parizera, puta 100 000 sendvica. malo li je. Eto nama prosperiteta i vise para u stranackom novcaniku, a smanjicemo i dnevnicu sa 2000 na 1999.99.
    Sram te bilo manipulatoru...
  • AltF4

    07.06.2023 23:44
    Pozorište
    Jedini koji su tražili izbore su Dveri koji su proizvod SNSa, stoga ima spreman plan za takav zahtev. Ono što nije očekivao, to je da opozicija nije tražila izbore i nije pala na tu priču, jer pod uvakvim uslovima oni su nemogući već se traže konkretne stvari već poručene na protestima. Njih ne pominje uopšte jer se celokupna njegova iluzija o državi zasniva na medijima. Verujem da je pokušao da napravi krovnu organizaciju gde bi on bio na vrhu dok se partije i političari koje kontroliše menjaju na vlasti i glume demokratiju iako bi on bio iza svega. Niti ljudi traže izbore za sada, niti će ti uspeti da budeš novi Lukašenko. Raspusti REM, oduzimanje nacionalne frekfencije Happy i Pink, ukidanje reality programa, smene u RTSu i da postane servis svih građana. E onda možemo pričati o organizovanju izbora pod posmatračima na svim biralištima i strogom kontrolom.
  • Preambula

    07.06.2023 23:34
    Tipican manipulator. On ce se grcevitije drzati za vlast od Milosevica,za razliku sto su bitangu penzioneri ispranih mozgova 90.ih- iskreno voleli. Ovog samo trpe. Braniti ce ga samo placeni kriminalci-navijaci,do neke granice i par radikala mutnog pogleda i duznici iz najnovijeg pohoda. Da ostane veran sebi,prodati ce ih za veceru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija