Brnabić: Moja ostavka je na stolu, izbori su izlaz iz krize, radila sam najbolje što umem

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je spremna da podnese ostavku.
Brnabić: Moja ostavka je na stolu, izbori su izlaz iz krize, radila sam najbolje što umem
Foto: 021.rs
"Trudila sam se da svoj posao radim na najbolji mogući način i ponosna sam na ono što smo uradili i što sam najbliži saradnik predsedika Aleksandra Vučića", izjavila je premijerka.
 
Dodala je da je uvek spremna da podnese ostavku.
 
"Uvek sam spremna da podnesem ostavku, ali kada se društvo nalazi u krizi jedini način je razgovor, a oni ne žele razgovor, spremna sam i račnajte da moju ostavklu imate je na stolu", rekla je premijerka.
 
Dodala je da su izlaz iz krize parlamentarni izbori do kraja godine, te da ostavlja predsedniku Republike da donese odluku.
 
"Ne mislim da je sve što smo uradili savršeno i da nešto nije moglo bolje, brže i efikasnije, ali mislim da su rezultati neupitni, jasni i da Srbija nikada na ovaj način nije napredovala", rekla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Ona je rekla da ne misli da je sve što su radili bilo savršeno, da su neke odluke morali da donose u kratkom roku, ali misli da su rezultati neupitni, jasni i da Srbija nije nikada na ovaj način napredovala.
"Jedan od mojih legata je elektronska uprava, kada sam postala ministarka za državnu upravu, čak i matične knjige smo imali u papirnom obliku. Digitalizacija u koju je tada verovao jedino vučić, od političara retko ko, od političara u opoziciji niko. Nije bilo sve savršeno, ali smo dali sve od sebe i mislim da imamo rezultate kojima svako od nas i od naših građana može da se ponosi", rekla je ona.
 
Kako je naglasila, monstruzni zločini koji su se dogodili su nas šokirali, pogodili i duboko promenili.
 
"Mislim da ova zemlja i svako od nas pojedinačno nakon takvih tragedija nikada neće biti isti. Želim još jednom da izrazim najdublje saučešće porodicama. Kao Vlada trudili smo se da zajedno sa predsednikom, kao što uvek radimo, odmah smo usvojili određene mere kako bi naša zemlja bila bezbednija, kako bi dugorčno uspostavili bezbednije društvo", rekla je ona.
  • Masa /1

    08.06.2023 13:43
    Najbolje?
    Znači, ne umeš... Tako očigledno
  • Stojan

    08.06.2023 12:37
    Prvo bilans ...
    Pre izbora Vlada Nacionalnog spasa sastavljena od patriotski dokazanih eksperata koji nisu učestvovali ni u jednom nivou vlasti počev od 1990. g. koji će da podvuku crtu, svedu sr.. ovaj, stanje u kome smo, donesu program sanacije Države i društva , predlože novi izborni sistem pa tek onda mogu izbori uz predhodno uvođenje krivičnog dela obmane glasača kojim će se sankcionisati svi koji se ne drže obećanog u svojim izbornim programima. Obavezno zabraniti kandidovanja bilo kog ko je takođe učestvovao u bilo kojoj vlasti od 1990. g.
  • Stojan

    08.06.2023 12:25
    Farsa
    Verujem da je radila najbolje što ume ali za to šta je radila će dati miškjenje tužilaštvo, kad tad !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija