Vreme: Nuklearna inženjerka dobila otkaz jer je na Tviteru kritikovala Vučića

Nuklearna inženjerka koja je na Tviteru kritikovala i komentarisala postupke vladajućih političara, dobila je zbog toga otkaz u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost.
Vreme: Nuklearna inženjerka dobila otkaz jer je na Tviteru kritikovala Vučića
Foto: Pixabay
Na ovom mestu radila je godinama, piše Vreme.
Nuklearna inženjerka, školovala se u zemlji i usavršavala u inostranstvu, i radila duže od dve decenije u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost.
Međutim, vlast je rešila da i takve odbaci i progoni, ukoliko se usude da kritikuju vladajuću partiju - Srpsku naprednu stranku, piše Vreme.
 
Vreme piše da je pod nadimkom Mila Sila na Tviteru kritikovala i komentarisala postupke vladajućih političara, nikada pod punim imenom i prezimenom i nikada u radno vreme. Nikada nije spomenula gde radi i šta je po zanimanju. Nikada nije komentarisala instituciju u kojoj radi.
 
"Kritikovala vlast jeste, ali pretila nije. Ipak, Miline tvitove su, bar kako piše u zvaničnoj dokumentaciji, oko dve godine pratili stručnjaci iz informatičke službe Direktorata", navodi Vreme.
 
Nezvanično, Miline kritike na račun vlasti bile su izgleda preokupacija i nekih drugih službi. I baš tako joj je rekao i direktor Direktorata, u ponedeljak, kada joj je dao otkaz: "Tako zahtevaju službe, prenosi Vreme.
 
U rešenju o otkazu, u koje su novinari portala Vremena imali uvid, navode se citati dva tvita zbog kojih je nuklearna inženjerka postala nepodobna za rad u državnoj ustanovi. Oba tvita napisana su 3. juna i objavljena na profilu Mila Sila.
 
U rešenju piše: "…preko Tviter naloga polemiše direktno sa Premijerkom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić obraćajući joj se rečima: "Providni ste ko izlog, neprijatno mi je od vaše gluposti’“; "istog dana na portalu dnevnog lista ‘Danas’ obraća se Predsedniku Države rečima: ‘Opet nekrofilija i neprimerene reči’".
Rešenje o otkazu potpisao je direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Slađan Velinov.
 
Vreme podseća i da je predsednica odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost je Maja Gojković, ujedno i ministarka kulture, a član istog odbora je i Sandra Božić iz SNS, koja je i potpredsednica Skupštine Srbije.
  • Nebitno

    10.06.2023 00:11
    Gde radi i za koga radi?
    Uvidom u clanak se vidi da je radika u Direktiratu za nuklearnu bezbednost i sigurnost. Komentarima protiv ljudi koji predststavljaju drzavu stavila se direktno protiv drzave. Sama se prijavila da rafi za stranu obavestajnu slyzbu. Ne treba da je vrbuju. Vec je syranim sluzbama na "izvolite" . E zato ne moze tu da radi.
    Samo sam hteo malo da objasnim . Za svako zasto ima zato .
    Eto zato ..
  • K2

    09.06.2023 21:22
    Kakvi autogolovi padaju, ode sve nizbrdo!
  • Zamenik zamenika

    09.06.2023 20:03
    Najbolji nuklearni fizičar u Srbiji,jedan od nekoliko u Evropi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.