Smederevcu mesec dana pritvora jer je nelegalno uzgajao pse i koristio ih za borbe

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu sud je odredio do 30 dana pritvor V. V. (54) zbog sumnje da je imao neregistrovanu odgajivačnicu pasa, a da je pse, kako se sumnja, koristio za borbe.
Smederevcu mesec dana pritvora jer je nelegalno uzgajao pse i koristio ih za borbe
Foto: Pixabay
On se sumnjiči za ubijanje i mučenje životinja u sticaju sa neovlašćenim bavljenjem određenom delatnošću, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.
Nakon saslušanja, osumnjičenom je određen pritvor zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično delo, kao i da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke ili uništi relevantne dokaze.
Policija je otkrila neregistrovanu odgajivačnicu pasa, gde je pronađeno više od 15 pasa rase pitbul i mikrobul.
 
Osumnjičenom se na teret stavlja da je u dužem periodu zlostavljao i mučio pse, koji su zatečeni u veoma lošem opštem stanju. Pregledom veterinara konstatovane su brojne povrede, kao i ožiljci u predelu glava pasa, a koji nastaju prilikom borbi pasa.
  • Miki

    12.06.2023 01:28
    kontrola kontrolora
    jel to onaj što ga je jelena karleuša spominjala na tviteru !??
  • Priroda

    11.06.2023 23:16
    MUP
    A jel on sam organizovao borbe pasa? Pohapsite sve, dosta više zlostavljanja!
  • Majka

    11.06.2023 13:28
    Kac
    Takvih je puna Srbija. U Kacu komsije ne mogu da otvore prozore od smrada. Gaji pse za borbu vec vise od 20 godina. Prjavljivali ga inspekciji, i niko prstom da mrdne

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija