Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za učeničke stipendije

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije (VS) raspisali su konkurs za dodelu 71 učeničke stipendije za školsku 2023/24. godinu.
Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za učeničke stipendije
Foto: 021.rs
Mogu da se prijave dečaci i devojčice koji upisuju treći i četvrti razred srednjih škola čiji je osnivač republika, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, saopšteno je danas.

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara mesečno, koja se isplaćuje u deset jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec, imaju učenici srednjih škola koji za svaku školsku godinu posebno  postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrtog razreda srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treći i četvrti razred medicinske škole.
 
"Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno", stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.
 
Rok za prijavljivanje ističe 29. septembra a detalji uslova konkursa dostupni su OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija