VIDEO: Srbi okupljeni u Leposaviću crvenom farbom i jajima gađali kosovskog ministra

Ministar za infrastrukturu Ljiburn Aljiu u ranim jutarnjim časovima ušao je u zgradu opštine Leposavić gde se zadržao oko pola sata nakon čega je napustio to mesto, prenosi Kosovo online.
Okupljeni Srbi su crvenom farbom i jajima gađali džip u kojem se nalazio ministar, koji se potom sa pratnjom udaljio u pravcu policijske stanice.
Ministar Aljiju je iskoristio trenutak kada je manji broj ljudi bio okupljen i ušao kako bi posetio novopostavljenog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija, koji već 16 dana ne napušta zgradu opštine.
Nakon toga, pored metalne ograde se okupio veći broj građana. Predstavnici Srba ušli su u krug ispred zgrade opštine Leposavić gde su razgovarali sa vojnicima italijanskog Kfora.
 
Podsetimo, Kfor je 9. juna odbio da dozvoli posetu ministra za infrastrukturu Ljiburna Aljiua zgradi opštine Leposavić.
 
Žitelji Leposavića 16. dan protestuju ispred opštinske zgrade, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog nametanja nelegalnih albanskih gradonačelnika u opštinama na severu i prisustva specijalaca Kosovske policije.
 
  • Status Quo

    13.06.2023 10:48
    Ovo stanje na Kosovu izazvao je Lajčak koji je odmrznuo konflikt ! Lajčak je prestao da bude posrednik u dijalogu, onog dana kad je krenuo lično da nameće svoje rešenje i zapalio je situaciju u pokrajini Kosovo. Lajčak nema prava da daje predloge, on mora da bude posrednik, i čim je dao predlog mora da bude izuzet iz funkcije posrednika i Srbija da traži vraćanje pregovora u UN. Jedino rešenje za smirivanje situacije na Kosovu je ponovo uspostaviti Status Quo i zamrznuti bilo kakve Lajčakove pregovore koji su doveli do ovoga, i usresrediti se na održavanje rezolucije 1244 UN . Sve drugo što Lajčak radi je odmrzavanje konflikta koji na kraju može dovesti do nuklearnog rata zbog kršenja UN rezolucije.
    Status Quo je jedino mirno rešenje u ovom trenutku na Kosovu !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.