Jovanović: Naredni protest "Srbija protiv nasilja" neće biti u petak, preći će i na druga mesta

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da naredni protest "Srbija protiv nasilja" neće biti u petak, te najavio, kako je rekao, "ofanzivu" na tim okupljanjima građana.
Jovanović: Naredni protest "Srbija protiv nasilja" neće biti u petak, preći će i na druga mesta
Foto: 021.rs
Jovanović, inače narodni poslanik, na pitanje kada će biti protest izjavio je za N1 da "protest neće biti u petak".
"Ovo nije defanziva, naprotiv, mi ćemo ići u ofanzivu, nećemo više čekati, u beskonačnost se šetati, sve je to super, ta scena ostaje i dalje ispred Skupštine, protest u Beogradu ostaće u istom formatu, s tim što ćemo ovog puta ići i na druga mesta", rekao je Jovanović.
Najavio je da će sutra u 13 sati biti organizovana konferencija za medije.
 
Prema njegovim rečima, protesti će se izmestiti i na druga mesta u Srbiji.
 
"Mi više šetati nećemo, preći ćemo u ofanzivu, ono što je neko nazvao radikalizacijom, setite se Rio Tinta mislim da je svima jasno. Mirne blokade", rekao je on.
 
U Beogradu je, uglavnom petkom ili subotom organizovano šest protesta "Srbija protiv nasilja", pokrenutih posle masovnih ubistva, u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima Malo Orašje i Dubona u mladenovačkoj i smederevskoj opštini.
 
Deo proevropske opozicije tehnički organizuje te gradjanske proteste čiji zahtevi su smena Saveta Regulatornogg tele za elektrone medije, ukidanje nacionalne frekvencije televizijama koje šire mržnju i nasilje kao i gašenje novina koje to isto rade.
 
Traže se i ostavke ministara unutrašanih poslova i direktora Bezbednosno informativne agencije kao i smena rukovodstva Radio televizije Srbije.
  • Boban

    14.06.2023 07:59
    Boban
    Podrska! NS je spreman! Vidimo se
  • Zorica

    14.06.2023 00:36
    Podrška za Ćutu!
    Jedina svetla tačka opozicije!
  • Z

    14.06.2023 00:28
    izjava na TV Happy da je četiri od pet voditelja RTS-ovog Dnevnika na društvenim mrežama lajkalo proteste "Srbija protiv nasilja".

    "RTS zauzeli! Nisu fizički ušli, ali mentalno. Pogledajte, imaju četiri voditelja Dnevnika koji im lajkaju proteste, četiri od pet, ja mislim, koliko ih ima", rekao je Vučić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.