Nezavisni sindikat prosvetnih radnika: Đukić Dejanović ispunjava uslove za penziju, ne za ministarku

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) poziva poslanike Narodne skupštine Republike Srbije da glasaju protiv izbora Slavice Đukić Dejanović za ministra prosvete.
Nezavisni sindikat prosvetnih radnika: Đukić Dejanović ispunjava uslove za penziju, ne za ministarku
Foto: 021.rs

Reagujući na najavu da je Đukić Dejanović kandidat Socijalističke partije Srbije za novu ministarku prosvete, ovaj sindikat navodi da aktuelna vlast i dalje stoji na stanovištu da "sistem nije zakazao", odnosno "namerava nastavak dosadašnje politike tretiranja državnih resora kao partijskih feuda i postavljanja osoba koje su se prvenstveno dokazale kao poslušnici vođe i partije na najviše državne funkcije".

"Prosveti je hitno potreban reformator, s društvenim ugledom i nespornim znanjem u oblasti vaspitno-obrazovnog sistema, a ne isluženi politički kadar. Slavica Đukić Dejanović bi i sama trebalo da shvati da ispunjava uslove za penziju, a ne za dobrog ministra prosvete", ističu.

Podsetimo, Slavica Đukić Dejanović predložena je za ministarku prosvete, nakon što je Branko Ružić podneo ostavku na tu funkciju. Đukić Dejanović je i ranije bila ministarka u Vladi Srbije, u nekoliko resora.

  • Gojko

    15.06.2023 00:03
    Uvek protiv
    Pa da je i sam Dositej Obradović vaskrsao i predložen za ministra, ne biste bili zadovoljni. Profesor univerziteta, kulturna, staložena, vaspitana... pa šta ako jd za penziju?
  • zaigrajzapevajizapoj

    14.06.2023 21:19
    jedancovekorkestar
    u sve se meša.
  • Jogi Letač

    14.06.2023 16:04
    Bravo za sindikat!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija