Ko je Dušan Živković - novi v.d. generalnog direktora EPS-a?

Prva odluka novouspostavljenog Nadzornog odbora EPS-a je smena dosadašnjeg direktora Miroslava Tomaševića, a umesto njega, na ovo mesto biće postavljen, bar do konkursa, Dušan Živković.
Živković je do sada bio na funkciji direktora razvoja proizvodnje električne energije.
 
Sudeći prema biografskim podacima, od 2007. godine je zaposlen u EPS-u. Od 2007. do 2013. bio je direktor sektora investicija.
Od novembra 2013. godine do 2015. bio je pomoćnik direktora za obnovljive izvore energije Beograd, da bi od 2015. do sada bio rukovodilac razvoja u proizvodnji električne energije.
EPS je saopštio da je Živković od 2021. u Elektrodistribuciji Srbije rukovodio službom zaduženom za merne grupe i obnovljive izvore energije u distributivnoj mreži.
 
Pre toga se više od 30 godina bavio investicijama, obnovljivim izvorima energije i razvojem proizvodnih kapaciteta na rukovodećim pozicijama u okviru Elektroprivrede Srbije.
 
Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije je izabrao i Olufa Ulseta za predsednika Nadzornog odbora, a Živković je, kako navode, privremeno rešenje do raspisivanja konkursa.
 
"Imenovanjem novog v. d. generalnog direktora ulazimo u proces formiranja izvršnog odbora koji će operativno rukovoditi radom Elektroprivrede Srbije. Novi v. d. direktor je privremeno rešenje, a javni konkurs za poziciju generalnog direktora ćemo raspisati u narednim nedeljama", poručio je Oluf Ulset, predsednik NO EPS AD.
 
Podsetimo, bivši vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Miroslav Tomašević rekao je danas da je pre nekoliko sati obavešten da je smenjen i da je tom odlukom, iako očekivanom, "zatečen".
 
Šta je on sve rekao o smeni i o tome da li će se prijaviti na konkurs, čitajte na OVOM linku.

Teme

EPS
  • Novica

    15.11.2023 10:54
    Komercijalno snabdevanje
    Bez obzira ko je postavljen za generalnog direktora, hijearhija od ministarstba do saltera je nemoguca misija.
    Primer:Informacija za uvid na racun o komercijalnom snabdevanju nepostoji i niko nema odgovor kada ce ovaj info biti dostupan za kupce?
    Ova aplikacija je najavljena kao unapredjena sa informacijama o svim mernim mestima na teritoriji Srbije.Telefoni su zacarani krug i niko od zaposlenih u epsu ili ministarstvu ne daje ovu informaciju,loptica ide preko mreze u teren...pa sve do saltera i nazad!???
  • Slagalica

    15.06.2023 21:32
    On je :
    "Brat" od Grčića,preko tetke iz Kanade i ujaka iz Norveške.
  • Mita Električar

    15.06.2023 21:30
    Osvežavajuće
    Kada čovek lagano razmisli , taj da je valjao ne bi bio u "švEPS-u".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija