VIDEO Srbija pod vodom: Kod Kragujevca evakuisano dete i još 13 osoba, poplavljen Klinički centar

Obilne padavine izavale su izlivanje vodotokova širom Srbije, vanredna situacija proglašena je u 37 opština, a na terenu su vatrogasci-spasioci i lokalne službe.
Evakuisano je ukupno 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima Srbije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Voda je odnela most na Ibarskoj magistrali u mestu Adrani kod Kraljeva, tako da je u prekidu taj deo magistrale ka Čačku, a alternativni put je obilazni pravac Kraljevo-Kragujevac, preko Gruže i Knića.
Putevi Rekovac-Trstenik i Mrčajevci-Kraljevo kod mesta Adrani, ovog jutra su neprohodni zbog velike količine padavina, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije"
 
U Jagodini reka Belica dostigla je kritičan nivo i dva gradska mosta zatvorena su za saobraćaj i utvrđena bedemima.
 
U Kragujevcu je poplavljen podrum hiruškog bloka Urgentnog Klinickog centra, i nekoliko ulica u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje.
 
 
Materijalna šteta na Kliničkom centru je velika.
 
 
 
 
Putari su uklonili odron kod tunela Šargan na magistrali od Užica ka granici Kotroman-Vardište sa Bosnom i Hercegovinom.
 
Odroni na toj relaciji su česti pri obilnim padavinama pa je vozačima upućen apel da vize pažljivo preko prevoja od tunela Šargan.
 
Pod vodom su i Koceljeva, Aleksandrovac, Brus, Medveđa.
 
Svi putevi u Kragujevcu su sada prohodni, u toku noći izlila se Lepenica u delovima naselja Veliko polje i Palilule, pa je čamcima evakuisano 14 osoba, među kojima i jedno dete.
 
Reka Belica koja je noćas ozbiljno ugrožavala Jagodinu opala je tokom ranih jutarnjih sati za 40 centimetara, tako da je situacija trenutno znatno  bolja, javlja RTS.
 
Cele noći trajala je odbrana, pre svega, mostova u gradu, jer je voda došla do njih. Dodatno su vrećama sa peskom utvrđivani bedemi na većem broju mesta na toku Belice kroz grad. 
  • dr

    16.06.2023 16:17
    Gde su ti sns stručnjaci
    Voda pliva kroz zdravstvenu ustanovu, najbolji smo u regionu, mi smo ekonomski tigar itd. a zdravstveni radnici izbacuju vodu iz objekta. Ej Srbijo zemljo šljiva!
  • Da

    16.06.2023 09:17
    Gde su potrošene pare od poreza u svim ovim opštinama? Zar ne znamo da će kiše biti sve jače i jače?
  • Sip

    16.06.2023 08:55
    Pa kad se predsednici opština bave mitinzima i uvlačenjem a.v. umesto da sređuju korita reka i potoka

    Dok god bude ovakva vlast, imaćete poplave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).