Kfor: I dalje nejasno gde su bili kosovski policajci kad su uhapšeni

Misija NATO-a na Kosovu saopštila je u petak da je "i dalje nejasno gde su bila trojica kosovskih policajaca kada su uhapšeni" pre dva dana.

KFOR je u saopštenju naveo da je pregledao mesto događaja i razgovarao sa predstavnicima kosovskih institucija i srpskih vlasti.

"Na osnovu dostupnih podataka, ostaje nejasno gde su se nalazili kosovski policajci u trenutku hapšenja", navodi se u saopštenju.

U saopštenju KFOR navodi da na toj lokaciji, "u blizini administrativne granične linije, i kosovske institucije i srpske vlasti imaju jasne odgovornosti za koordinaciju sa KFOR-om".
 
"Podsećamo obe strane na njihove odgovornosti prema Vojno-tehničkom sporazumu između Srbije i KFOR-a i procedurama za koordinaciju između kosovske policije, uključujući graničnu policiju i KFOR", navodi se u saopštenju.
 
KFOR je "podsetio sve strane da je za raspoređivanje kosovskih bezbednosnih snaga na severu Kosova potrebna prethodna saglasnost komandanta KFOR-a".
 
"Pozivamo sve strane da se pridržavaju dogovora i procedura za saradnju sa Kforom. Pozivamo obe strane da se uzdrže od provokativne retorike i da izbegnu bilo kakvu jednostranu akciju koja bi mogla da eskalira situaciju u toj oblasti", navodi se u saopštenju.
  • Vojo

    18.06.2023 19:25
    Mislim da nema toliko naivnih koji bi od KFOR-a ili NATO očekivali pošten pristup. Oni su okupaciona vojska i to treba uvek isticati i očekivati od njih poštovanje i Brisekskig sporazuma ili Rezoluciju 1244. Gnjide su uvek samo gnjide!
  • B

    17.06.2023 07:42
    B
    Krenuli ljudi da Vrate oruzije! Neznam čemu hapšenje i ovolika tenzija? Ako je Kosovo Srbija i oni su naši Gradjani i to savesni koji vraćaju naoružanje! Reko ja da su Vucica na ovom Scenariju izdriblali i debelo mu naplatili Naše Novce!!!
  • Kako gde su

    17.06.2023 00:04
    Bili
    U državi Srbiji, šta vam nije jasno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.