PSG: Da se utvrdi ko stoji iza pretnji novinarima portala JugMedia

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas nadležne da utvrde ko stoji iza pretećih i uvredljivih poruka upućenih novinarima leskovačkog portala JugMedia.
Pretnje im stižu posle objavljivanja teksta na albanskom jeziku. 
"Ovakvi izlivi međunacionalne netrpeljivosti i napadi na sve one koji rade na pomirenju i zajedničkom životu zavađenih i šovinizmom zatrovanih naroda, moraju biti najstrože kažnjeni u skladu sa zakonom", stoji u saopštenju PSG. 
Oni su pozvali portal JugMedia da ne odstupa od svoje uređivačke politike, jer, kako su naveli, samo na taj način može da se gradi tolerantno društvo.
 
JugMedija je prethodno upozorila da je posle objavljivanja saopštenja na srpskom i albanskom jeziku o projekciji filma "Svi smo različiti i lepi", kojeg su napravili mladi Albanci iz Preševa, Vranja i Niša, pod okriljem UNHCR, a povodom Svetskog dana izbeglica, redakciji portala na društvenim mrežema upućen veliki broj pretnji, uključujući i pretnje "klanjem". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.