Zelenović: Dok se Srbija davi u poplavama, Gašić se bavi skidanjem nanogvice Koluviji

Narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je danas da poplave koje su pogodile mnoga mesta u Srbiji nisu nikakva slučajnost.
Dodao je da veruje da bi šteta bila manja da se vlast bavi prevencijom i zaštitom ljudi, umesto što štiti sama sebe.
"Dok se Srbija davi u poplavama, Gašić se bavi skidanjem nanogvice Kuluviji. Svako po svojim prioritetima. Umesto sprečavanja štete i opasnosti po ljude zbog poplava on i Vučić spasavaju jedan drugog od nezadovoljstva reka ljudi na ulicama", naveo je Zelenović.
Prema njegovim rečima, njih više brine to šta pošteni policajci na suđenju iznose protiv njihovog krimi kartela, nego šteta koja nastaje u nepogodama.
 
Zelenović je naveo da poslednjih deset godina SNS vlast pokazuje da nije sposobna da se nosi sa nepogodama koje ugrožavaju stanovništvo i infrastrukturu.
 
"Niko više ne želi da sluša njihove laži o stogodišnjim vodama i padavinama koje nam se dešavaju na svake dve godine", kazao je Zelenović i podsetio da je početak vladavine Aleksandra Vučića obeležen velikim poplavama 2014. godine koje su najviše pogodile Obrenovac i okolinu.
 
"I tada su govorili kako su to neočekivane, stogodišnje padavine, a zapravo je njihova nespremnost i kalkulisanje oko mogućih ishoda dovela do velikog broja žrtava", rekao je Zelenović i upitao koliko je još potrebno potopljenih kuća i zasada, srušenih puteva i mostova, kako bi SNS vlast počela da radi nešto na prevenciji i zaštiti od prirodnih nepogoda.
 
Prema Zelenoviću, vlast prikriva stvarnost klimatskih promena i šteti za stanovništvo kojima sama doprinosi svojim delovanjem.
 
Navodeći da su Srbiji potrebna veća ulaganja u sektor zaštite, kao i veća ulaganja i aktiviniji rad na zaštiti i razvijanju životne sredine, Zelenović je ukazao da vlast u Srbiji godinama radi sasvim suprotno, tako što rasprodaje prirodna bogatstva, promoviše rudarenje, krčenje šuma i zatvaranje naših reka i potoka.
  • Boba

    17.06.2023 20:59
    Tvz opozicija
    Uradite kpnačno nešto pošteno. Lopate u ruke i pomozite poplavljenima a zatim se prijavote za vojnu obuku. Zašto moje dete da brani Srbiju a vi ne.
  • Aman

    17.06.2023 18:52
    A sta ti, Zelenovicu, radis dok se Srbija davi u poplavama? Setas? Blokiras puteve?
  • Milan

    17.06.2023 16:46
    Zamislite zemlju gde se proganjaju i otpustaju inspektori koji posteno rade svoj posao i hapse narko dilere a gde se ti narko dileri slave i pustaju na slobodu, gde novine pisu da je to ustvari lazna afera jovanjica, pa strasno i tuzno, kriminal se uvukao u svaku poru drustva

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija