Vučić: Neću da razgovaram sa Kurtijem

Smatram da je potpuno besmislen razgovor sa Aljbinom Kurtijem, ne pada mi na pamet da razgovaram, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"Smatram da je besmislen razgovor sa čovekom koji nije spreman da razgovara", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je precizirao i da će tek odlučiti da li će se, kako je rekao, "tehnički pojaviti na tom sastanku", rekavši da će to biti njegova strateška odluka o kojoj će tek informisati javnost.

"Ali da razgovaram sa Kurtijem, ne", dodao je Vučić.
 
Vučić je rekao da će 24 sata ranije obavestiti medije i posrednike iz Evropske unije hoće li tehnički prisustvovati rundi dijaloga Beograda i Prištine, dodajući da "suštinski nema ništa od tog posla, a tehnički to je pitanje naše taktike".
 
Prema njegovim rečima, lažni gradonačelnici četiri opštine na severu Kosova treba da podnesu ostavke, a specijalne kosovske jedinice da se povuku iz tih opština.
 
"Odluke ćemo donositi sami, nećemo se konsultovati ni sa kim, jedino ćemo poštovati ono što smo rekli NATO, komandantu Ristući i Stoltenbergu", dodao je Vučić.
 
Na razgovor je pozvao visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj. Premijer Kosova Aljbin Kurti je rekao da još nije odlučio da li će ići u Brisel na sastanak.
 
Vučić je rekao i da uslovljava sastanak sa kosovskim primijerom ispunjavanjem zahteva Srbije: povlačenjem albanskih gradonačelnika iz opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, povlačenjem kosovske policije sa severa Kosova i puštanjem na slobodu uhapšenih Srba.
 
"Situacija je komplikovana, najteža u protekle 24 godine, a narod je pod žestokim udarima ubica, lažova i prevaranata", rekao je Vučić i naglasio da patriotizam pojedinih ne ide dalje od Autokomande, aludirajući na proteste "Srbija protiv nasilja".
Rekao je da se u proteklih "pet dana po 24 sata" suočava sa posrednim i neposrednim pretnjama posledica po Srbiju ako se "bezuslovno" ne puste iz pritvora tri kosovska policajca koja su uhapšena na teritoriji centralne Srbije.
 
"Imaju odličan tretman, piju koka-kolu, jedu tortu, kolače, ništa im ne fali, nijednu modricu nemaju", rekao je Vučić.
 
On je naveo da je upućeno i pismo Euleksu u kojem su naveli sve okolnosti njihovog hapšenja i predlažu poligrafsko testiranje policajaca MUP Srbije koji su uhapsili kosovske policajce. 
  • Сеновић

    18.06.2023 18:49
    Не дам Газиводе, хахаха
  • Pićuka

    18.06.2023 18:41
    Ne moraš. Pa šta. Zloupotrbljavaš trenutnu političku situaciju u svoju korist. Da ne izgubiš vlast isto kao i oni "što bi da se dočepaju vlasti" bez izbora. Dao sim im nalog da napuste institucije i bojkotuju izbore. I šta sada? Nema vlasti bez izbora. Jel tako?
  • Bojan

    18.06.2023 18:16
    Sve je predao
    Jel isto onako kao sto nisi dao Gazivode?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.