Stojković: Privođenje aktivista govori nam da je režim u panici

Poslanica koalicije Zajedno Biljana Stojković izjavila je danas da sinoćno privođenje aktivista koji su zajedno s njom u Beogradu ispisivali poruke protiv nasilja, pokazuje da je režim u panici.
 Stojković: Privođenje aktivista govori nam da je režim u panici
Foto: 021.rs
Napominje i da to govori da će se uskoro sam urušiti.
Ona navodi da je vlast sinoć poslala sedam policajaca na malu grupu aktivista koji su na asfaltu ispisivali poruke protiv nasilja.
"Privođenje aktivista i mene kao narodne poslanice, dok smo na asfaltu ispisivali poruke protiv nasilja, predstavlja glorifikovanje nasilja od strane režima. Poruke su ispisivane ispred Skupštine Srbije u kojoj se govor mržnje neprekidno sluša i upravo zbog toga poruka ’Stop nasilju’ trebalo bi da stoji na tom mestu", rekla je Stojković.
 
Ocenila je da je u pitanju jedan vid indiskriminacije, jer, kako je rekla, murali ratnih zločinaca stoje na mnogim fasadama u Beogradu. 
 
"Autore murala ratnih zločinaca koji stoje po mnogim fasadama u gradu niko ne kažnjava. Istovremeno kažnjavaju se ljudi koji hoće da prefarbaju grafite koji pozivaju na nasilje, kao što je bio slučaj u 'Mitićevoj rupi' na beogradskom Trgu Slavija", navela je poslanica. 
 
Po njenim rečima, privođenje aktivista za delo koje nije kažnjivo, pokazuje koliko je policija u funkciji režima. 
 
"Jedan policajac je bio veoma grub. U policijskoj stanici nisu nam dali telefone da pozovemo advokate i javimo porodicama. Ovaj režim je toliko zabrazdio da sada pokušava da se izvuče gušenjem nenasilnih aktivnosti. To je pogrešna taktika, ali jeste taktika svakog autoritarnog režima koji na kraju mora da nastrada", naglasila je Stojković. 
 
Policija je u nedelju veče privela kopredsednicu stranke Zajedno Biljanu Stojković i još četvoro aktivista, zbog ispisivanja grafita "Srbija protiv nasilja".
 
Oni su pušteni na slobodu posle zadržavanja u Policijskoj stanici centralne opštine Stari Grad.
  • Svi (ni)su isti

    19.06.2023 14:21
    Toliko.
  • ?

    19.06.2023 13:35
    Gospođo ne priliči vašim godinama da ispisujete po zgradama kojekakve poruke to rade deca ,vama ako je dosadno u svom domu crtajte po zidovima do mile volje.
  • gospođa

    19.06.2023 13:24
    je
    smešna !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija