Basta isključen iz Jedinstvene Srbije, formira pokret "Evropski put"

Ministar privrede i dosadašnji član Jedinstvene Srbije Rade Basta zvanično će danas formirati pokret "Evropski put".
 Basta isključen iz Jedinstvene Srbije, formira pokret "Evropski put"
Foto: 021.rs
Kako prenosi Nova, Basta će danas ozvaničiti ovu odluku, a u međuvremenu je isključen iz Jedinstvene Srbije.
Još krajem marta najavljena je mogućnost da ministar Basta formira pokret, a nakon što je javno počeo da govori da Srbija mora da uvede sankciji Rusiji. Iako je tada bilo na nivou spekulacija, Basta je očigledno već tada nameravao da formira pokret, što će danas i formalno učiniti.
Nedavno je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao da ako Basta ne podnese ostavku na ministarsko mesto, biće smenjen.
 
Basta je nakon toga odgovorio da neće dati ostavku, ali da mogu slobodno da ga smene.
 
"Ostavku neću dati, neka me smene, radim za narod i državu. Na današnju izjavu gospodina Markovića samo mogu reći sledeće: Od čoveka koji je građanima Srbije rekao pre deset godina da se patriotizam ne sipa u traktore toliko. Ništa više neću reći, neka narod sudi na izborima", kazao je Basta.

Podsetimo, Basta je pre nekoliko dana istakao da svi treba da izađu na proteste "Srbija protiv nasilja"

"Pravo na nenasilan protest u vidu šetnje ima svako u ovoj zemlji", napomenuo je Basta.
 
Dodao je da razume nezadovoljstvo građana, jer sam i sam nezadovoljan mnogim stvarima i da smatra da treba kontinuirano da se radi na unapređenju ambijenta u mnogim poljima, posebno u privrednom i energetskom sektoru, jer je, kako je rekao, uspeh na ovim poljima temelj napretka društva.
  • Бор Боранин

    23.06.2023 15:54
    SLUŠAJ BRE BASTA!
    Ministar privrede Rade Basta, član Palmine Jedinstvene Srbije, smenjen je na zahtev Dragana Markovića Palme i Ivice Dačića, a zbog toga što je tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji. Naravučenije Vlada radi kolektivno, aplaudira i klima glavom predsedniku. Ovog puta Basta imao svoje mišljenja, a najveća mu je greška što je to obznanio. Međuvremenu je isključen iz patije Jedinstvena Srbija. Drugo naravučenije, ništa ne raditi i ne pričati bez saglasnosti predpostavljenih, u suprotnom dobiješ po prnjici.
  • Zate

    21.06.2023 12:39
    @@Banderaš
    Shvatio sam ja Vase pisanje nego evo jedan primer. DJindjic iako nad prosecno obrazovan, nije mogao proci svojom politikom pa je gurnuo Kostunicu sipred sebe koji ga je na kraju i upropastio. Na zalost velika prazna je bila izmedju njega i ostalih. Nece nas narod pametne i obrazovane bili oni mladi ili ne.
  • Banderaš

    21.06.2023 10:58
    @zare
    @zare
    Deluje da ne čitate dovoljno pažljivo ono što je napisano te,naravno,izvlačite i pogrešne zaključke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.