Brnabić: Vlast ne beži od političke odgovornosti Bratislava Gašića

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da vlast "ne beži" od političke odgovornosti Bratislava Gašića.
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad raspravom o predlogu za glasanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.
 
Brnabić je navela da je osnovna tema o kojoj se raspravlja na posebnoj sednici parlamenta povodom zahteva za smenu Gašića zbog odgovornosti u vezi sa dva masovna zločina koja su se dogodila početkom maja, politička odgovornost od koje vlast "ne beži".
Brnabić je, obraćajući se na sednici Skupštine Srbije, povodom političke odgovornosti za dva masovna zločina u Beogradu i okolini Mladenovca, rekla da u demokratskim zemljama vlast treba da predloži mere, a opozicija kontramere, ali da to nije "nažalost" situacija u Srbiji, već da je opozicija predložila samo mere za "kontrolu medijskog tržišta".
Ona je rekla da je moglo biti razgovora sa opozicijom, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "pre tačno 26 dana" pozvao predstavnike opozicije na razgovor, ali da se "još uvek niko nije odazvao pozivu".
 
"Kako želite onda da se reši situacija ili zahtevi i kako pokazujete političku odgovornost", upitala je Brnabić.
 
Poslanica Zeleno-levog kluba Biljana Đorđević je, obrazlažući zahtev za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandar Vulina, rekla da se tiču "konkretnog nereagovanja u vezi sa tragedijama u 'Ribnikaru' i Mladenovcu".
 
Đorđević je na sednici Skupštine Srbije rekla i da se ostavka traži zato što se "policija zloupotrebljava za interes stranke", i zato što se "privileguju kriminalci a progone neistomišljenici".
 
Ona je istakla da povodom odgovornosti za ubistva 18 i ranjavanje više od 20 osoba u osnovnoj školi u Beogradu i u okolini Mladenovca, "nije delovano preventivno", i da MUP nije sprovodio kontrolu onih koji imaju legalno oružje, kao i da policija nije "identifikovala problem da je gomila oružja dostupna deci".
  • Retrospektiva

    21.06.2023 15:16
    Sistem nije zakazao......dajem Kosovo za Šoping.......ostavka je na stolu, a ipak nije.......huligani su u Šapcu na mostu napali SNS batinaše sa palicama (a na snimku vidimo obrnuto)........na protestu su ultradesničari i nacionalisti (a u pitanju ljudi koji brane ustav)........na protestu protiv nasilja su huligani (a vidimo obični ljudi, porodični, penzioneri šetaju)......... ovo je retrospektiva izjava posle kojih ova ne može da bude premijer Srbije
  • x***xee

    21.06.2023 14:12
    I ti sa njim u paketu
    Pošto je premijerka rekla da neće više da bude premijerka, ali nije to rekla Skupštini Srbije, već njenom ljubljenom vodji, koji ju je na tu funkciju i doveo mimo skupštine, onda bi ona trebalo da ode u paketu sa keramičarom, jer od njih nikakve vajde ova zemlja nema, samo šteta i sramota.
  • Knowhow

    21.06.2023 12:39
    Nacionalna frekvencija Novoj ili N1 i što se mene tiče, vidimo se za godinu dana na izborima.
    REM takođe da počne da se meša u svoj posao i da se strogo sankcioniše govor mržnje najpre

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.