Brnabić: Interna kontrola u MUP-u zbog objavljivanja spiska dece, odgovorni će odgovarati

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je u toku interna kontrola u MUP-u Srbije zbog objavljivanja spiska dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar" nakon masovnog ubistva.
Brnabić: Interna kontrola u MUP-u zbog objavljivanja spiska dece, odgovorni će odgovarati
Foto: 021.rs
Brnabić je tokom skupštinske rasprave izjavila da su u dnevnom kontaktu sa roditeljima dece OŠ "Vladislav Ribnikar" i da se utvrđuje odgovornost za objavljivanje spiska.
"U toku je interna kontrola u MUP-u. Odgovorni će odgovarati za to što je urađeno. Samo da vidimo tačno šta se desilo i ko je odgovoran", istakla je Brnabić.
Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević izjavio je da Vlada Srbije još uvek nije utvrdila odgovornost službenih i drugih lica za objavljivanje spiska sa imenima dece.
 
Načelnik Policijske uprave Beograda Veselin Milić je 3. maja na konferenciji za novinare, u prisustvu ministra policije Bratislava Gašića, pokazao spisak na kome su bila ispisana imena učenika koje je, kako je rekao, maloletnik planirao da ubije. 
 
Milić je pokazao skicu škole i spisak dece, koje je ovaj maloletnik, kako je naveo, sam napravio i utvrdio prioritetne mete. Na tom spisku se vidi koga je sve ovaj dečak, po Milićevim rečima, planirao da ubije. 
 
"Skica izgleda kao iz neke video igrice ili horor filma što ukazuje da je detaljno smišljao kako da uđe u školu i u kom broju ubije iz VII-2, VII-3, VIII-4", rekao je Milić. 
 
Milić je početkom juna, na sastanku s predstavnicima opozicije, kazao da je nakon tragičnih događaja u "Ribnikaru" i Mladenovcu ponudio ostavku na mesto načelnika Policijske uprave Beograda, ali da nije prihvaćena. 
U sredu 3. maja, oko osam sati, u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubijeno je osam učenika i portir, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni. U međuvremenu je, od posledica ranjavanja, preminula još jedna učenica. Zbog pucnjave je uhapšen četrnaestogodišnjak, učenik škole, koji je na saslušanju priznao da je počinio masovno ubistvo. 
 
Do sada, osim ministra prosvete Branka Ružića, niko od predstavnika vlasti nije snosio moralnu ili objektivnu odgovornost zbog tragedije u ovoj školi.
  • Отправник возова

    21.06.2023 18:23
    Спаваћа кола
    а министар Гаша био у буфету на коњаку ништа видео ништа чуо и све прочито у новинама
  • AV

    21.06.2023 15:06
    Ne dam Gašića. Ne dam Milića.... Ne dam sebe.
  • Zoki

    21.06.2023 14:43
    Zar vi stvarno mislite da smo mi svi glupaci?Zna se koje kriv za spisak.Aleksandar Vucic je kriv,jer bez njegovog odobrenja nista ne ide u javnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.