Vučić: Idem u Brisel reda radi da razgovaram sa Boreljom, sa Kurtijem neću

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić izjavio je da danas u Briselu, gde će otići, neće razgovarati sa Aljbinom Krutijem jer kosovskog premijera, kako je naveo, mir ne interesuje.
Razgovaraće sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom, ali ne i sa Kurtijem. 
 
"Ja ću danas otići u Brisel da razgovaram sa (visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom) Boreljom koliko god hoće, sat, dva, deset. Ali sa Kurtijem nemam o čemu da razgovaram. Njega mir ne interesuje, već samo da protera Srbe sa Kosova i Metohije", rekao je Vučić za RTS.
Vučić je naglasio da je Srbija u teškoj situaciji, podsetivši da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji zbog rata u Ukraijini.
"Mi smo pod najtežim pritiscima. Po pitanju Kosova i Metohije mi danas razgovaramo samo sa kolektivnim Zapadom", rekao je Vučić.
On je rekao da ne razume smisao odlaska u Brisel, ali da tamo danas ide samo da ne kažu zašto nije došao.
 
"Ja nikada nemam uslove za razgovor", rekao je predsednik.
 
Visoki predstavnik EU Žozep Borelj saopštio je da je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija na sastanak u Brisel.
 
Borelj je na Tviteru napisao da ih je pozvao na hitan sastanak kako bi se pronašlo rešenje i izlaz iz sadašnje krize.
 
 
On je poručio da je svima potrebna hitna deeskalacija, kao i novi izbori na severu.

Komentari 51

  • Rade

    22.06.2023 20:18
    Kad kaže da ne ide
    Kad predsednik kaže da ne ide on i ne ode taj dan, a sutra je novi dan pa ode ali im je sve rekao u brk svaka čast. Sreća niko ga nije čuo
  • Izdaja

    22.06.2023 13:06
    Ovo je izdaja ! Vidimo se u subotu na protestima ! Stop nasilju i Stop nasilju nad Srbima na Kosovu - Vučiću odlazi ! OstAVka !
  • Mille

    22.06.2023 12:15
    Neka,bitno da konjica oko predsednika dobije svoje dnevnice.....Ako je ovo nebitno zasto se ide???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija