Nemačka odbacuje Gašićeve navode: Nije tačno da je ubica Olivera Ivanovića pod našom zaštitom

Savezna vlada nema saznanja ko je ubio Olivera Ivanovića i katagorično odbacuje optužbu da je počinilac pod zaštitom nemačkih vlasti, saopštila je danas ambasada Nemačke.
Nemačka odbacuje Gašićeve navode: Nije tačno da je ubica Olivera Ivanovića pod našom zaštitom
Foto: 021.rs

To je reakcija na jučerašnju izjavu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

"Savezna vlada nema saznanja ko je ubio Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine. Kategorično odbacujemo optužbu da je počinilac pod zaštitom nemačkih vlasti. Savezna vlada nije primila zahtev srpskih vlasti po ovom pitanju", navodi se u saopštenju. 
Gašić je juče u Skupštini Srbije rekao da se zna ko je ubica Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" i pod čijom je zastavom.
 
"Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom taj čovek da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, u stan", rekao je Gašić u Skupštini Srbije.
 
On je dodao da je to rezultat zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP, BIA.
 
"To što su nedostupni našim organima ne znači da neće moći da budu procesuiran, ali je slučaj rešen", naveo je Gašić.
 
Advokat Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog političara Olivera Ivanovića, izjavio je da bi ministar policije Bratislav Gašić morao da pokaže snimke s kamera u Severnoj Mitrovici. Kako kaže, Gašić je to trebalo da uradi umesto što za "Oliverovo ubistvo dovodi u vezu Nemce".
Ivanović je dodao da je istup ministra Gašića na sednici Skupštine Srbije bio pripremljen "medijski nastup koji je imao za cilj da pokaže da vlast navodno nešto radi na predmetu ubistva Olivera Ivanovića, a u stvari da prebaci odgovornost u tuđe dvorište". 
 
Ivanović je ubijen 16. januara 2018. Istragu o ubistvu vodile su i srpska i kosovska policija. Do optužnice je došlo pred kosovskim pravosuđem, ali samo za pomaganje u teškom ubistvu.
  • Hahaha

    22.06.2023 15:37
    Sef ti se malo zakacio sa new york times i sada vise ni da pisne na tu temu.
    Ti bi da se zavadis sa nemackom? Imaju i oni svoje medije poput NYT. Zbog njih su nekolicina politicara, ministara i predsednik gutenberg otislisafunkcija. Niko te o tome nije upozorio.? A nista zato. Za koji dan cemo citati reportazu o tebi prenesenu iz nemackih medija.
  • Preferans

    22.06.2023 15:08
    Subota
    Vidimo se u subotu majstore !
  • Dete rock'n rola

    22.06.2023 15:07
    Auuuu koje lažovčine....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija