VIDEO: Koluvija nakon skidanja nanogice objavio snimak sa imanja Jovanjica

Prvooptuženi u slučaju "Jovanjica" Predrag Koluvija objavio je na društvenim mrežama snimak sa tog imanja, na kojem je pronađena jedna od najvećih plantaža marihuane u Evropi.

"Zadnji put sam bio na ovom mestu 2019. godine, tačnije 13. novembra, kad sam ovde otet od pripadnika Četvrtog odeljenja Beogradske policije", kaže Koluvija na snimku.

"Lepo je da vidim da pravda ima svoje mesto u ovoj Srbiji i da će kad tad pravda pobediti", poručuje on sa Jovanjice.
 
Vlasniku imanja Jovanjica je, podsećamo, nedavno ukinuta mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor i zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu da se svakog ponedeljka javlja u nadležnu policijsku stanicu.
 
Koluviji su, takođe, privremeno oduzeta dva pasoša koja poseduje (srpski i nemački).
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je Koluviji pritvor u septembru 2021. i odredio mu kućni pritvor uz primenu elektronskog nadzora.
 
Podsetimo, u postupku "Jovanjica 1" nedavno je svedočio inspektor i šef operative Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga Beogradske policije Dušan Mitić.
 
On je rekao da Jovanjica nije afera, već fabrika za proizvodnju skanka, kao i da inspektorima nije bilo prijatno da "uhvate državu i državne organe u kriminalu".
 
Rekao je i da je Bratislav Gašić, koji je u to vreme bio direktor BIA, tražio da se sa Jovanjicom ne izlazi u javnost.
 
Mitić je rekao i da je Koluvija, prilikom pretresa imanja Jovanjica, sve vreme pokušavao da fascinira inspektore svojim kontaktima iz bezbednosnih struktura, kao i da je otvorio telefon i pokazivao mu konverzacije sa pripadnikom BIA Aleksandrom Tošićem i Bratislavom Gašićem.
 
"Ja nikad pre nisam video tako neformalno komuniciranje između osobe iz bezbednosnih struktura i čoveka iz kriminogene sredine, kao u porukama između njega i Bratislava Gašića. U tim porukama sam video prisnost i bliskost između njih dvojice, ali i da su komentarisali ljude iz opozicije, koje ja po imenu neću pominjati kako ne bih politizovao ovaj slučaj", rekao je Mitić.
 
"Gašić je znao da je Koluvija donator BIA. Meni je to bilo neverovatno saznanje da je donator BIA jedan narko-diler", dodao je.
  • Djekson

    26.06.2023 15:29
    Jovanjica
    Bilo je tu Umešano mnogo više nego što se Prica i to od Strane Opozicionih Stranaka ne ovih sa Vlasti
    Bilo je tu i Zamena Telefona
    Nešto nisu mogli da Dešifruju
    Naravno radi se na Tome
    Ima tu dosta Cvorica
    Ali polako Saznace se
  • CICA

    24.06.2023 21:54
    ***
    Još će država da mu isplati odštetu što je "nevin" ležao u zatvoru.
  • Saša

    23.06.2023 08:52
    Policijo
    Šta treba da se desi pa da se časni deo policijie( a ima vas sigurno ) probudi i ustane protiv ove pošasti??? Šta čekate???? Čekate da i vas strpaju u isti koš sa Malim Sentom i Mitićem???? Imate li vi svoje ja, imate li porodice i decu, ako već nećete ili ne smete da se pobunite zbog radnog mesta? Znam da vas ima više poštenih od ovih zlotvora među vama, zato ustajte svi i ne mogu vam ništa samo ako svi izađete na ulicu sa ovim narodom. DOSTA JE BILO!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija