Vučić nakon sastanka u Briselu: Sve što važi za Ukrajinu, za Srbiju ne važi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, nakon sastanaka sa evropskim predstavnicima u Briselu, izjavio da razume njihovu volju da situacija deeskalira i da se problemi rešavaju dijalogom.
Vučić je, nakon sastanka sa visokim predstavnikom EU Žozepom Borelom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, rekao da ih je izvestio o povredama uhapšenih Srba na Kosovu.
"Za neke od njih (uhapšenih) i sam Euleks i NATO navode da ne postoji nikakav razlog zbog koga su trebali da budu uhapšeni", rekao je on.
Predsednik Srbije je rekao da je uvek došao na svaki sastanak, jer je važno da se razgovara i da je "dijalog lekovit", ali da u ovom trenutku ne vidi ni jedan razlog da razgovara sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.
 
"Uvek sam spreman da razgovaram sa evropskim predstavnicima, da učinimo sve što možemo, ali ono što nema smisla, ostaje da nema smisla", rekao je Vučić.
 
Naveo je da je Kosovo za većinu zemalja Unije nezavisna država i da je ono "njihovo čedo".
 
"Naša pozicija je veoma teška, sve što važi za Ukrajinu, za Srbiju ne važi, ali to je pravo jačeg na koje moramo da se naviknemo", poručio je Vučić.
  • Dejan

    23.06.2023 08:35
    Dejan
    LAŽOV! OstAVka!!!
  • Dodajte na spisak

    23.06.2023 07:33
    Onaj što pravi spisak Jovanjica, 2 min rampa, Savamala itd itd ovde bi na taj spisak mogao da doda:
    Sreda: ne idem na sastanak ako ne oslobode Srbe - Ćetvrtak: nisu pustili Srbe - otišao na sastanak
    Kakav jado i slabić, ovo da bude predsednik Srbije ? Nikad !
  • 313z

    23.06.2023 07:21
    A savitljiv ko guma
    Vrdalama je u dobroj formi. Laže i dalje o svemu i svačemu i još uvek misli da mu narod veruje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija