Nova mera: Sud zabranio majci dečaka osumnjičenog za zločin u "Ribnikaru" da raspolaže imovinom

Viši sud u Beogradu odredio je privremenu zabranu M. K, majci dečaka osumnjičenog da je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" da otuđi i optereti nepokretnosti čije je vlasnica.
Nova mera: Sud zabranio majci dečaka osumnjičenog za zločin u "Ribnikaru" da raspolaže imovinom
Foto: 021.rs

Kako Tanjug saznaje, ova mera je doneta na predlog izvršnih poverilaca, članova porodice jednog od ubijenih učenika u OŠ "Vladislav Ribnikar", radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke M. K.

Reč je o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, te je istovremeno određen i upis zabeležbe ove zabrane u Katastar nepokretnosti.

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.
 
Ova mera može trajati do pravnosnažnosti okončanja parničnog postupka koji porodica pokrene, a žalba ne odlaže izvršenje.
 
Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V. K. ocu dečaka da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.
 
Otac dečaka se nalazi u pritvoru koji je početkom meseca produžen za još 30, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti. 
 
Sumnjiči se da je on obučavao dečaka da puca, kao i da nije obezbedio svoje oružje po zakonu jer je, kako se sumnja, njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe proverava da li se u radnjama M. K. majke dečaka stiču elementi krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

  • Maja

    24.06.2023 20:56
    Porota
    Zamisljam kako bi bilo kada bih od ovih sto ovde komentarisu napravili porotu, pa da oni tako pametni kao u Americi daju poslednju reč.
  • Marko

    24.06.2023 15:17
    Isti aršin i za nas ostale
    Po istom principu da se odmah zamrzne sva imovina nekome čiji je pas ubio ili unakazio tuđe dete, ko je brzom vožnjom izazvao nezgodu sa povređenima i poginulima, da ne navodim dalje... Takođe da se uvede prisilni rad za kriminalce koji nemaju ništa na svoje ime, a voze X5, X7, Range Rover, pa kad ih dobijete na sudu, možete samo da se slikate sa dobijenom presudom, pošto nema šta da im se oduzme, iako će oni da nastave da voze auto od 70.000 evra.
  • Ana

    23.06.2023 15:37
    Šta se uradilo i koji je zaključak zašto se to desilo i kako sprečavati da se dalje takve stvari ne dogode. Lako je napakostio porodici to ne vraća nikog. Kod nas se gledaju samo materijalne stvari počev od vrha a malo je dostojnog naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija