RTS podneo krivičnu prijavu protiv Anete Ivanović zbog emisije "Šarenica"

Radio-televizija Srbije podnela je krivičnu prijavu protiv Anete Ivanović zbog sumnje da je neovlašćeno raspolagala snimcima RTS-a, čime je nezakonito prihodovala zarad lične koristi, navodi RTS.
Televizijski materijal za koji je Aneta Ivanović dobila skoro devet i po miliona dinara (9.416.000 dinara) proizvela je Radio-televizija Srbije u potpunosti, a ne produkcijska kuća "Atena", što Ivanović tvrdi u Ugovoru sa Turističkom organizacijom Srbije, dodaje RTS.
"Aneti Ivanović uputili smo zahtev za izjašnjenje o spornim ugovorima njene produkcijske kuće "Atena" sa Turističkom organizacijom Srbije, i na isti nismo dobili odgovor", napominju u javnom servisu.
Kako tvrde, nakon ispitivanja dokumentacije i spornih snimaka emisije "Šarenica" dostavljenih od strane Turističke organizacije Srbije, utvrđeno je da su oni isključivo vlasništvo RTS-a i da ih je Ivanović neosnovano iskoristila.
 
Aneta Ivanović je u periodu od juna 2018. do oktobra 2022. godine inserte iz Šarenice preuzimala ili direktno sa zvaničnog Jutjub kanala RTS-a ili mobilnim telefonom snimajući ekran na kojem je pomenuti materijal, i kao takve ih na CD-u dostavljala Turističkoj organizaciji Srbije, dodaje se na sajtu RTS-a.
 
Podsetimo, direktorka produkcijske kuće "Atena" Aneta Ivanović saopštila je da je podnela tužbu protiv RTS-a posle jednostrane odluke tog javnog medijskog servisa da obustavi snimanje serije "Pupin". Tužila je i portal Pištaljka zbog tekstova o poslovanju njene firme u kojima su, kako tvrdi, iznete laži.
  • Ja

    01.07.2023 10:35
    A sada vec bivsu urednicu Kovacevic niste tuzili za prihode za nepostojecu emisiju?!
  • Lala iz Banata

    01.07.2023 10:03
    Jeeel
    Pa i vi prihodujete zarad lične koristi repriziranjem programa i serija po hiljaditi put , nešli nekom da sole pamet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija