Vučević: Da je Kosovo država, Danilu Vučiću ne bi radili to što su radili

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da Kosovo, da je država, ne bi smelo da se ponaša prema prema članovima porodica državnika, kao što su se ponašali tokom zaustavljanja Danila Vučića.
 Vučević: Da je Kosovo država, Danilu Vučiću ne bi radili to što su radili
Foto: 021.rs
Sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića je za Vidovdan išao u Gračanicu, a u povratku ga je zaustavila kosovska policija.
"Da su država, priznata od nas ili ne, takve stvari kao što su radili prema Danilu Vučiću ne bi radili. To se ne radi kada dolazi neko ko je porodica visokog državnika iz susedstva, regiona, kako god da gledate. Mi gledamo kao jedinstvenu državu", rekao je Vučević za TV Pink.
Prema njegovim rečima, kosovska policija je znala ko je u kolima, jer su Danila Vučića mogli da identifikuju na administrativnom prelazu.
 
"S ciljem su ga zaustavili, da pokušaju da ga maltretiraju i ponize i verovatno da izazovu nervozu kod predsednika Republike, a i među Srbima generalno", naveo je Vučević.
 
Ocenio je da je dobro što je Danilo Vučić išao u Gračanicu, ne zbog potencijalnog provociranja kosovskog premijera Aljbina Kurtija, već da predsednikov sin bude sa narodom.
 
"Dobra je reakcija naroda kada vidite da je Danilo bio među njima. Koliko ja znam, a mislim da dobro znam, ovo nije bio prvi put da je Danilo bio sa Srbima na Kosovu i Metohiji ne samo praznicima, nego generalno, i da ima poseban odnos prema našem narodu na Kosovu i Metohiji", kazao je Vučević.
 
I ministar Vučević je naveo da je Vučićev sin odbio da skine majicu "Predaja nije opcija" kada je policija, koja je uperila automatsko oružje u njega, to tražila i dodao da to niti je bila rutinska kontrola, niti saobraćajni prekršaj, već da je to bilo "zaustavljanje s namerom".
 
"Nekoliko stvari možemo zaključiti iz tog događaja, pre svega da je to kontinuitet terorističkih akata ili ponašanja Kurtijevog režima u Prištini, da Srbi apsolutno nemaju nikakva prava na Kosovu i Metohiji i da 'oni' zaista nikada ne mogu da budu država", rekao je Vučević.
  • Ljubica

    05.07.2023 15:16
    Opet ovaj pevac
    Nije njemu jasno ni šta je država, a kamoli kakav je status Kosova. Šeta se do granice sa Kosovom, malo slika i napravi neki mudri pogled, kao eto čovek se u sve razume, poznaje situaciju, rešava je itd., a zna da ne sme ni da pljune preko te granice. Ide da mu dupe vidi puta i to nam je ministar bez ikakve težine.
  • nema

    05.07.2023 08:32
    Da je Srbija država mi ne bismo znali ko je Danilo.
  • pawlle

    05.07.2023 05:58
    da su vama objasnili da niste Sunce i da se svet ne vrti oko vas i da ne mozete da kredete u drugoj drzavi.................

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija