Skrivanje Pinka ispod trobojke: Kao da u ratu artiljeriju smestite u bolnicu

Uoči protesta "Srbija protiv nasilja" zgrada televizije Pink potpuno je prekrivena ogromnom srpskom zastavom.

Predstavnici opozicije koji će se danas sa građanima naći ispred zgrade Pinka kažu da je "sramotno da se jedna televizija koja pliva u vulgarnostima zaogrće zastavom Srbije, simbolom časti", piše Danas.

Marinika Tepić, šefica poslaničkog kluba Ujedinjeni i potpredsednica SSP, kaže da tako nešto mogu da urade oni koji bi i dalje da šminkaju stvarnost u ružičasto, a ona je brutalna i jednostavna.
"Prelilo je. Trovanje ovog društva, uništavanje ljudskih života samo zato što misle svojom glavom i što je najtipičnije za ovo što se naziva medijem – da to rade sa uživanjem, da ih to zabavlja, da je čak i 'informativni' segment na Pinku gori od rijalitija – to nijedan normalan čovek ne može više da toleriše. I tu poruku ćemo danas tamo i reći", napominje Tepićeva.
 
Sanda Rašković Ivić, poslanica i potpredsednica Narodne stranke smatra da je "sramotno da se jedna televizija koja pliva u vulgarnostima u svim aspektima svog programa zaogrće zastavom Srbije, simbolim časti i suvereniteta".
 
"To je kao da u ratu tešku artiljeriju smestite u bolnicu ili u vrtić. Naravno da zastava ne pokriva nepočinstva, zastava Srbije na Pinku je poniženje Srbije", ističe potpredsednica Narodne stranke.
 
Sličnog stava je i Nebojša Zelenović, poslanik i kopredsednik stranke Zajedno. On smatra da "iza zastave moraju da stoje Ustav, zakon i slobodne institucije, a ne kriminalci, pljačka i razvrat".
 
"Dugo se u ovoj zemlji svaka hulja krila ispod naše slobodarske trobojke. Patriotizam je kad posluješ po zakonu i plaćaš porez, patriotizam je kad izazoveš saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom pa odgovaraš. Zato smo mi tu. Vreme je za novi patriotizam. Istinski. Za slobodu svih građana jednakih pred zakonom. Zato i idemo danas pred Pink", poručuje Zelenović.
  • Fića

    02.07.2023 08:02
    " pink zastava"
    Da je došlo do nemira i ekscesa i da je oštećena, ta "pink krpica", na sva zvona bi je žeks, vule, vukićevoć, marić, krlo... itd... proglasili "državnom... ".
  • Udbaška Džamahirija

    02.07.2023 01:12
    @Talac
    Udba provokacije.
    Nažalost i dalje su uspešne.
  • Бедно!

    01.07.2023 23:45
    Мисли да ће га наводно "родољубље" спасити. Е па Жекси грдно си се преварио. Твој програм шири све само не родољубље. Напротив, шири разврат већ више од 20 година!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija