Uhapšena policajka zahvaljujući kojoj je javnost saznala o nedodirljivom kumu Vučića

Policajka iz Valjeva Кatarina Petrović uhapšena je u ponedeljak zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.
Uhapšena policajka zahvaljujući kojoj je javnost saznala o nedodirljivom kumu Vučića
Foto: 021.rs
Kako piše NIN, zapravo joj se na teret stavlja da je odala informaciju od nesumnjivog javnog značaja koju je MUP krio - da je kum predsednika Srbije Nikola Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj su povređene dve žene.
NIN navodi da je imao uvid u rešenje o određivanju policijskog zadržavanja od 48 sati u kome se navodi i za koje se delo tereti policajka. U rešenju od 3. juna opisuje se da je ona kopirala dokumenta koja se odnose na saobraćajnu nesreću od 6. marta 2023. u kojoj je, kako se precizira, učestvovao Nikola Petrović. Zatim se dodaje da ga je preko Tvitera dostavila opozicionoj narodnoj poslanici Mariniki Tepić, koja je to javno objavila 18. juna 2023. 
Zapravo, radi se o dokumentu-potvrdi veštačenja, koji dokazuje da je kum Aleksandra Vučića bio pod dejstvom kokaina i alkohola kada je skupocenim automobilom meklaren, kršeći saobraćajne propise izazvao sudar na Dedinju. Tada je naleteo na dve žene koje je lakše povredio.
 
Protiv Petrovića, koji je ranije bio i javni funkcioner, direktor JP Elektromreža Srbije, krivični postupak pokrenut je tek posle više od dva meseca od kada je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu to zahtevalo od policije. Ovakvi postupci se u praksi odmah pokreću, a naročito kada je odmah pozitivan test na drogu i alkohol, kao u slučaju predsednikovog kuma. Inače, policija uobičajeno i sama objavljuje podatke da li je vozač koji je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj ima povređenih bio pozitivan na testu za drogu i alkohol.
 
NIN je u utorak pozvao branioca uhapšene policajke Branka Ivkovića, koji je potvrdio da joj je u ponedeljak, 3. jula određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i da će biti izvedena pred tužioca u Odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u sredu, 5. jula.
"Nakon što iznese odbranu, biće doneta i odluka o tome da li će joj biti određen pritvor. Кatarina još nije dala odbranu pa nisam u mogućnosti da iznosim detalje. Mogu da kažem da nema mesta krivičnom gonjenju. Njoj se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja, a ni jednom konkretnom radnjom u opisu nema šta je ona navodno radila. Uopšte nema bića tog krivičnog dela. Što se tiče prakse, eventualno bi mogao da se razmatra disciplinski postupak Policijske uprave Valjevo u kojoj je Кatarina zaposlena. Ne znam za slučaj da se protiv bilo koga zbog ovakvih stvari vodi krivični postupak. Očigledno se radi o pritisku na nju ili ceo slučaj ima neki širi kontekst, to još ne znamo. Pretpostavljamo da je ovaj postupak poveden zbog lica koje se spominje, Nikole Petrovića, što daje potpuno drugu dimenziju celom slučaju", kaže za NIN advokat Ivković.
 
Ceo tekst NIN-a o ovom slučaju čitajte u najnovijem broju nedeljnika.
  • Zdrav razum

    08.07.2023 09:36
    Za botove
    Botovi snsa, bar procitajte ono gde ostavljate negativne komentare... Dacu vam i proste recenice da razumete.
    Policajka je uradila pravu stvar.
    Kum je kriminalac.
    Predsednik stiti kriminalce.
    Necete dobiti novac za kliktanje komentara.
    Nece vas sns zaposliti.
    A lako vas je prepoznati...
    Ukljucite mozak.
    Iskljucite propagandu i naredjenja koja dobijate viberom.
    Sram vas bilo.
    Ziveo Vučić
    Ovo poslednje vas mozda zbuni pa cete staviti pozitivan komentar.
  • Rade

    07.07.2023 23:05
    E kad bi policija radila svoj posao kako je ova žena zmaj uradila! Veliko poštovanje za hrabru policajku!
  • Uki

    07.07.2023 12:13
    Sve mora da stane!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.