Advokat uhapšene policajke: Očekujem da će tokom sledeće nedelje biti puštena, pritvor neosnovan

Advokat uhapšene policajke iz Valjeva Branko Ivković izjavio je večeras da očekuje da ona bude puštena tokom sledeće nedelje.
Advokat uhapšene policajke: Očekujem da će tokom sledeće nedelje biti puštena, pritvor neosnovan
Foto: 021.rs
Policajka Katarina Petrović uhapšena je zbog sumnje da je izvršila zloupotrebu službenog položaja time što je potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić poslala informacije o udesu koji je izazvao biznismen Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je prema policijskom izveštaju bio pod dejstvom droge i alkohola.
Advokat je za N1 rekao da očekuje tokom sledeće nedelje odluku veća Višeg suda u Beogradu o ukidanju pritvora policajki, jer kako tvrdi, "ne postoje zakonski osnovi za njega".
Dodao je da je ona juče saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega joj je određen pritvor do 30 dana.
 
Prema njegovim rečima, policajka Petrović iznela je "samo istinu jer prosto više nije mogla da trpi laži" i podsetio da su podaci iz izveštaja već bili poznati javnosti.
 
"Što se tiče samog izveštaja koji je dostavljen, nesporno, ona ga je izvukla iz dnevnika događaja (bilten u MUP), slikala i poslala na Tviter nalog poslanice Marinike Tepić. To je jedina komunikacija (između njih), inicirana raspravom u skupštini koju je pratila, gde su predstavnici vlasti negirali sve što je izneto", kazao je Ivković.
 
On je ponovio da je stav sudske prakse da takva radnja, kako je opisana, ne predstavlja zloupotrebu službenog položaja, te da je samim tim neosnovan i pritvor.
"Što se tiče eventualnog disciplinskog postupka (protiv nje), to će biti stvar Policijske uprave Valjevo u kojoj Katarina radi", naveo je advokat i dodao da im je trenutno prioritet žalbeni postupak na odluku o pritvoru koji traje tri dana.
 
Na Gradskom trgu u Valjevu danas je održan i protest "Valjevo protiv nasilja", na kom se između ostalih obratio i advokat Ivković, a među transparentima bilo je i onih na kojima je pisalo "Pravda za Katarinu".
  • DRMRFR

    07.07.2023 09:47
    Ovo ima samo u ovom naprednjačkom smradu od države.
  • Dr Pravnih nauka

    07.07.2023 07:47
    Nece biti popusta i grljenja na Terazijama
    Jok…
    Svakome prema radu i zaslugama koje se pisu … zatvor/ lustracija/ otkaz…
    Pa mami svojoj ides i sporvodis nadripravo !!!
  • K

    07.07.2023 07:31
    K
    Opomena! Sve isto kao u vreme Milosevica…postali taoci jednog Coveka i Kriminalnog Sistema! Na kraju bice i ovo Ludilo zaustavljeno sto je i prirodno samo…nema vise Policijo i mi smo uz Narod! Svakom po zasluzi!!! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.