Advokat Spahović: Nema krivičnog dela u slučaju uhapšene policajke, nasilnički i osvetnički postupak

Advokat Sead Spahović izjavio je danas da nema krivičnog dela u postupku protiv uhapšene policajke Katarine Petrović.
Advokat Spahović: Nema krivičnog dela u slučaju uhapšene policajke, nasilnički i osvetnički postupak
Foto: 021.rs
Njoj se na teret stavlja da je zloupotrebila službeni položaj jer je poslanici Mariniki Tepić poslala izveštaj u kojem se potvrđuje da je Nikola Petrović u martu izazvao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom narkotika i alkohola. 
"Tu nema ni zrno zakonitosti, to je jedan nasilnički, osvetnički postupak koji nema nikakvog pravnog osnova", istakao je Spahović za N1.
Njoj se stavlja na teret da je ušla u sistem i poslala dokument poslanici Mariniki Tepić. Zloupotreba službenog položaja je koristoljubivo delo, to znači da je neko pribavio korist ili je neko pretrpeo štetu, rekao je Spahović.
 
"Ovde nema ni koristi, ni štete. Ovde je opisano jedno drugo krivično delo, da je odala poverljivi podatak. To se zove odavanje službene tajne. Toga ovde nema, jer se ovaj podatak odnosi na krivično delo i ne može da bude službena tajna da je neko vozio pijan", objasnio je on.
 
Spahović navodi da je zabrinjavajuće to što joj je sudija odredio pritvor.
 
"Ovde nema dela, biće oslobođena kad-tad. Ona ne može da bude osuđena za ovo, ne može ni za šta, mogla bi da je uzela pare. Ona će biti puštena iz pritvora, a ovaj postupak nikad neće biti okončan, proći će kao (uzbunjivač iz Krušika) Aleksandar Obradović", navodi Spahović.
To što je ona uradila nije društveno opasno, to nije krivično delo iz krivičnog zakona, istakao je Spahović i upozorio da je to postupak koji se vodi po komandi i kaže da se tu se vidi da pravosuđe sve slabije pruža otpor.
 
Nikola Petrović, bivši direktor Elektromreža Srbije i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izazvao je saobraćajnu nezgodu u martu na Dedinju.
  • Senka

    07.07.2023 17:23
    Ona ne radi na Ribljoj pijaci, vec u policiji! Postojo nesto sto se zove profesionalna tajna i ima obavezu i proceduru po kojoj moraju sluzbena lica da postupaju. Ajd to probajte da iznosite u javnost u Americi??
  • Seade Majstore!

    07.07.2023 12:44
    Svaka Čast

    Lišimo se svađe brate, pomozi nam da se lišimo šljama. Kada već nema Savetnice. Dss Miloša, Boškića..





  • Perica

    07.07.2023 12:42
    Novinari trebaju direktno pitati Vučića zašto mu je kum na slobodi a obične smrtnike trpaju u zatvor radi par grama trave. PODRŠKA POLICAJKI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.