Pritvor ženi čiji je unuk ubio brata u Mladenovcu, tereti se da je nepropisno držala lovačku pušku

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu je saslušana V. L. (56) zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog brata.
Pritvor ženi čiji je unuk ubio brata u Mladenovcu, tereti se da je nepropisno držala lovačku pušku
Foto: 021.rs
Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva. 
Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti, a sudija joj je odredio pritvor do 30 dana.
Sumnja se da je V.L. (56) lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.