Advokati reagovali zbog izmena zakona o izvršenju: Najoštrije osuđujemo i protivimo se

Advokatska komora Srbije (AKS) saopštila je danas da se "najoštrije osuđuje i protivi se putem medija najavljenoj izmeni Zakona o izvršenju i obezbeđenju".
Advokati reagovali zbog izmena zakona o izvršenju: Najoštrije osuđujemo i protivimo se
Foto: Pixabay
AKS je navela da se "izmene tiču rešavanja upisa prava svojine u katastar nepokretnosti u situaciji kada lice poseduje staru i nepotpunu dokumentaciju za upis".
"Izmenama koje se najavljuju sa ovog sastanka, javnim izvršiteljima bi se dalo u nadležnost da utvrđuju verodostojnost dokumentacije i da pruže pravnu pomoć građanima u procesu upisa prava svojine, tako što bi pribavljali nedostajuću dokumentaciju i podnosili zahtev za upis u katastar nakon što donesu rešenje da je nepokretnost u vlasništvu lica u čije ime podnose zahtev", navedeno je u sopštenju.
Kako je naglašeno, "učesnici ovog dogovora prenebegavaju da je od strane Vlade Srbije formirana radna grupa za izradu nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kao i da je zastupanje građana u postupku upisa prava u katastar nepokretnosti, pružanje pravne pomoći koje je prema odredbi čl. 67. Ustava RS u isključivoj nadležnosti advokature i službi pravne pomoći pri jedinicama lokalne samouprave".
 
AKS je navela da "ovo nije prvi pokušaj da se zaobiđe radna grupa u kojoj učestvuju predstavnici advokature, a koja se bavi ovim i drugim pitanjima od značaja za postupak upisa u katastar", i zahteva hitnu reakciju Vlade i nadležnih ministarstava.
  • Arena

    10.07.2023 20:12
    Moje tvoje
    Uskoro će i vazduh da naplaćuju, moje je tvoje a tvoje je ono što si mi oteo. To ne može večno. Istorija je pokazala.
  • K. B

    10.07.2023 14:06
    K. B
    Ovo se resava na Ulici! Vidimo se ljudi i nije ovo vise Protest itd...ovo je zaista Borba za Opstankom svakog od nas!!!
  • Lala

    10.07.2023 13:58
    Borba
    To je borba ko će dobiti dozvolu od vlasti da " pljačka" narod i otme što se može oteti od ovog napaćenog naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija